Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Depo Raf Sistemleri Nasıl Oluşur?

08.02.2019
Depo Raf Sistemleri Nasıl Oluşur?

Depo raf sistemleri nasıl oluşur? Depo raf sistemleri yapılırken dikkat edilecek noktalar nelerdir? Depo raf sistemlerine kimler ihtiyaç duyar? gibi pek çok soru depo sahipleri tarafından sorulmaktadır. Depo sahipleri için oldukça gerekli olan ve temel ihtiyaçlar arsında yer alan raf sistemleri çok dikkat gerektirecek konulardır. Depo raf sistemleri hangi ekipmanlardan oluşturulabilir? Sorusu aslında çok daha büyük önem taşımaktadır.

Depo raf sistemleri nasıl oluşur? Sorusu için şöyle açıklamalar yapılabilmektedir. Firmaların depolamada kullanacakları ürünler, ürünlerin ağırlıkları ile birlikte ebatları da göz önünde dikkatle durulması gereken noktalardır. Öncelikle depolama için kullanılacak en ağır ürün baz alınarak depo raf sistemleri çeşitleri için belirleme doğru yapılmalıdır. Ağır depo raf sistemleri ile hafif depo raf sistemleri olmak üzere iki türlüsü bulunmaktadır. Bu iki tür sınıflandırmalardan hangisinin kullanılması gerektiği raf sistemleri üzerine uygulama yapacak firmanın prensipli çalışıp çalışmadığı ile alakalıdır. Doğru bir firma ile çalışıldığında bunları sizin düşünmeniz gerekmektedir. Bu konuyla ilgili tüm detayları tüm eksileri tüm artıları açık ve net bir şekilde size iletmektedir.

Depo raf sistemleri nasıl oluşur? Sorusu için verilebilecek farklı bir yarıntı ise ürünlerin istiflenmesi sırasında doğru çalışma alanlarının ortaya çıkarılmasıdır. Ağırlıklarına ve büyüklüklerine göre istiflenmesi gereken ürünlerin en altta olması şekline göre yapılması gereken düzenleme istiflemeye ve istenildiğinde de ürüne rahatça ulaşabilmeye yardımcı olmaktadır. Bu durum zaman ve mekân tasarrufu bakımından oldukça önemlidir. Depo raf sistemleri için asıl belirlenen hedef maksimum ürün istiflenebilmesi üzerine planlanmalıdır. Depo raf sistemleri için ayarlanan tüm uygulama kullanılacak olan üründen montaj kolaylığına, en doğru koridor genişliğinden hijyen olmasına kadar oldukça önemli olan noktalar hem insan sağlığı bakımından hem de ürünlerin en sağlıklı ortamda daha hijyen olabilmesi bakımından oldukça önemlidir.

Depo raf sistemleri nasıl oluşur? Şöyle ki:

  • Öncelikle depo alanları için bir keşif grubu yollanır.
  • Depo alanları için en doğru ölçümler alınarak bir kroki çıkarılır.
  • Bu uygulama sırasında en doğru doğa dostu, uzun ömürlü ve güven sağlayan ham maddeler kullanılır.
  • Bu doğrultuda da depo raf sistemleri için tüm uygulamalar yapılır.
Tümü