Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Mobil Raf Sistemleri

23.06.2017
Mobil Raf Sistemleri

Mobil raf sistemleri, depo alanında daha fazla yararlanılmayı düşünülen ve fazla bir sirkülasyon etkisi göstermeyen bir sistemdir. Mobil raf sisteminin en önemli özelliklerinden birisi de depolama yapılan ürünlere kolay ulaşım sağlanmasıdır.

Bu raf sisteminde kılavuz raylar üzerinde şasiler kurulmaktadır. Kurulan bu şasiler ile birlikte taşıyıcı raflar da şasilerin üzerine monte edilmektedir. Bu şasilerin içerisinde elektrikli motorlar bulunuyorsa raf blokları herhangi bir yöne rahatça hareket ettirilmektedir. Motor gücü olmazsa da manuel olarak hareket etme imkanı sağlanır. Bu düzende bir depo dizayn edilirse koridor da bütün raflara kolay erişim imkanı sağlanır. Böylece depo alanınızdan maksimum seviyede yararlanabilirsiniz.

Mobil raf sistemleri genellikle manuel olarak kullanılmaktadır fakat son dönemde radyo dalgaları sayesinde uzaktan kontrol de sağlanabilmektedir. Yani tek bir koridor etrafına kurulan düzen ile bütün ürünlere rahatça ulaşma imkanı vardır.

Bu raf sisteminin en çok tercih edildiği kullanım alanı ise soğuk hava depolarıdır. Mobil raf sistemleri, raf sistemlerinin hepsi ile kullanılma özelliğini de sahiptir. Kullanım şekline ve düzenine uygun bir şekilde kullanılırsa eğer depo alanında neredeyse yarı yarıya bir alan kazanma imkanı vardır.

Günümüzde raf sistemleri yazılıma entegre edilerek kullanılmaktadır. Raf sistemlerinin yazılım ile kullanılması özellikle doküman arşivlerinde önemlidir. Çünkü aranılan dökümanlara hızlı bir şekilde ulaşabilir ve düzenleyebilirsiniz. Mobil raf sistemlerinin esnek bir yapıya sahip olmasından dolayı kullanım imkanı da oldukça iyidir. Mobil raf sisteminin yanında ilave aksesuarların kullanılması güvenli ortamın sağlanmasını da imkan vermektedir.

Raf sistemleri üretimi sektöründe yıllardır hizmet veren firmamız son derece profesyonel ve tecrübeli ekibi ile ihtiyaç sahiplerine en uygun ve en kaliteli hizmeti sunmak için çalışmalarını sürdürmektedir.

Tümü