Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Raf Sistemleri ve Depolama Sistemleri

01.07.2022
Raf Sistemleri ve Depolama Sistemleri

Raf sistemleri ve depolama sistemleri birbiri ile bağlantılıdır. Raf sistemleri ile ilgili hizmet veren birçok firma depolama sistemleri için kaliteli hizmet vermektedir. Birçok iş sektörünün vazgeçilmez, zorunlu ihtiyacı olan depo alanlarının raf sistemlerine ihtiyacı vardır. Raf sistemleri ihtiyacı da depolama alanlarının en temel en zorunlu ihtiyacıdır. Depo alanlarında en ekonomik en kaliteli en düzenli raf sistemleri rahat bir çalışma alanı yaratmak için oldukça önemlidir. Bir depolama sistemlerinde depolanacak olan malların en doğru şekilde istiflenebilmesi istenilen ürünlerin rahatça yüklenmesi ve yine istenildiğinde rahatça ulaşılabilmesi için önemlidir.

Raf sistemleri ve depolama sistemleri birbirinden ayrı bir şekilde asla düşünülemez. Dolayısı ile de kullanılacak olan sektöre de bağlı olarak en uygun düzenlemenin yapılması, planlamanın çalışma ortamının rahatlatması önemli olduğu gibi güvenilir ve kaliteli yapılması da oldukça önemlidir. Bu durumlarda dikkatli olunması gereken nokta ise raf sistemleri için kullanılacak olan malzemelerin, yapılacak olan kurulumun işi bilenler tarafından planlanması ve kurulması gerekmektedir. Depo sistemlerinde ürünlerin düzenli olmasına, en küçük üründen en büyük ürüne kadar sıralama yapılabilmesine özen gösterilmelidir.

Raf sistemleri ve depolama sistemleri kullanım alanlarının tasarruflu olmasına fayda sağlar. Depolama alanları her ne için olursa olsun kullanıcıların ihtiyacını yüzde yüz karşılamalıdır. Bunun içinde çeşitli türlerde olan raf sistemlerinden en uygun olanı seçilmelidir. Depolama alanları farklı kullanımlar için raf sistemleri ile döşenebilmektedir. Ancak bu raf sistemleri sektör ve istiflenecek mallar göz önünde bulundurularak en doğru raf sistemleri seçilmelidir. Birçok farklı raf sistemleri çeşitleri de kişilerin isteğine, ihtiyacına bağlı olarak seçilmektedir. Bu seçme işlemleri de yine firmaların doğru bilgi ve yönlendirmeleri ile yapılabilmektedir.

Raf sistemleri ve depolama alanlarında aranacak başlıca özellikler ise şöyledir:

  • Raf sistemleri stok kontrolüne en iyi cevabı vermelidir.
  • İstiflenecek olan malların ağırlığına, ebatlarına göre raf sistemleri düzenlenmelidir.
  • İstiflenecek olan malların elle yapılacak ise malların yüklenmesinde sıkıntı oluşturmayacak şekilde raf sistemleri planlaması yapılmalıdır.
  • Raf sistemleri ve depolama sistemleri için en uygun genişlikte koridorların ayarlanması oldukça önemlidir.
Tümü