Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Depolar İçin Depo Raf Sistemleri Nasıl Olmalıdır?

09.11.2018
Depolar İçin Depo Raf Sistemleri Nasıl Olmalıdır?

Depo raf sistemleri nasıl olmalıdır? sorusu genel olarak depo alanına ihtiyacı olan ve kullanan birçok kişi tarafından sorulmaktadır. Depo alanları genel olarak istiflemek için kullanılmaktadır. Bu nedenle de oldukça önemli alanlardır. Depo alanlarında çok dikkatli olunması gereken noktalar sektöre göre farklılık gösterebilse de her depo için belli başlı bazı özellikler de taşıması gerekmektedir. Depo raf sistemleri nasıl olmalıdır? sorusu hem yeni depo arayışları içine girenlerin hem de önceden depo alanları olup da raf sistemleri için doğru bir tasarım yapmayanların çok sık sorduğu bir sorudur.

Depo alanlarının en doğru şekilde planlanması gerekmektedir. Az önce de bahsettiğimiz gibi depo alanlarının en geniş şekilde kullanılabilmesi için planlanması oldukça önemlidir. Raf sistemleri için kullanılan malzemelerin uzun ömürlü olması, raf aralıklarının doğru ayarlanması, raf sistemlerinin taşıyacağı en ağır yük baz alınarak raf sistemlerinde kullanılacak profil kalınlıkların doğru belirlenmesi en başlıca ve önemli özelliklerdir. Bilindiği üzere depo alanlarının yığılacak olan mallara dolu olması ve bu malların yüklenmesi ya da alınması sırasında can güvenliğini de tehlikeye sokmadan yapılabilmesi en önemli noktalar arasındadır.

Depo raf sistemleri nasıl olmalıdır? sorusu için verilecek bir cevap ise raf sistemleri için belirlenen koridor genişliliğinin en uygun ölçüde olmasıdır. Bunun en temel sebebi ise malların depo alanına alınması ya da malların depodan çıkarılması esnasında sıkıntı yaşamadan rahat hareket alanına sahip koridorların çalışanların işlerini çok kolay yapabilmesi bakımından oldukça önemlidir. Ayrıca diğer bir önemli nokata raf sistemlerinin bulunduğu yerlerin havalandırması da oldukça önemlidir. Gerekli havalandırmaya sahip olması hem yüklenen malların ömür hem de çalışanların sağlığı için oldukça önem gerektiren bir detaydır.

Depo raf sistemleri nasıl olmalıdır? sorusu için muhatap olduğunuz firma alanında uzman, iyi referanslara sahip, mükemmel bir ekibe sahip ise sizleri doğru yönlendireceği tartışılmaz bir gerçektir. Ancak fason bir firma ile karşı karşıya kalmanız demektir. Yapılacak raf sistemleri için sağlam bir planlama yapmak uzun ömürlü bir kullanım sağlayabilmek için oldukça önemlidir.

Tümü