Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Palet Raf Sistemleri

23.12.2022
Palet Raf Sistemleri

Ülkemizde raf sistemleri konusunu konuşurken karşımıza çok fazla çıkan bir kelimedir palet. Bilindiği üzere palet, taşıyıcı bir araçtır. Palet yardımı ile bütün malzemeler bir arada taşınabilir ve depo alanında hızlı ve kolay bir çalışma olanağı sunar. Paletler bir nevi taşıyıcı ve depolayıcı görevi görmektedir.

Paletlerin yapımında genellikle ağaç kullanılmaktadır. Fakat son zamanlarda çevre baskılarının artması nedeniyle plastik ve oluklu mukavva ile de yapımı sağlanmaktadır. Yapılan bu paletlerin en önemli özellikleri hem hafif olmaları hem de geri kazanımları mümkündür.

Paletli raf sistemleri aslında uzun ve kısa yüklerin depolanmasına özel olarak tasarlanmış bir sistemdir. Ağır yüklerin depolanmasında az yer kapladığı için özellikle tercih edilmektedir. Bunun sonucunda depolanma masraflarında ciddi bir tasarruf imkanı sağlamaktadır. Ayrıca paletler üzerinde yer alan ağır yüklerin depolanmasında, raflara düzgün bir şekilde koyulmasında forklift de tercih edilmektedir. Ürün sirkülasyonunu da göz önünde bulundurursak hafif ve orta yüklerin düzenlenmesi ve boşaltılmasında sık tercih edilen bir sistemdir.

Paletli raf sistemlerinin standart ölçülerde tasarlanma imkanı vardır. Depoların farklı büyüklükleri ve şekillerinde göre tasarım aşaması belirlenir. İşyerlerinin talep ettikleri özel sistemlere göre tasarlanabilmektedir. Bunlara ek olarak istifleme işleminde kullanılması düşünülen araca göre de tasarım yapılır. Tüm ihtiyaçların göz önünde bulundurulmasına istinaden paletli raf sistemlerinde hem maddi hem de manevi kazanç sağlanabilir. Forklift tarzı araçlar hem yükleme hem de boşaltma işlemini gerçekleştirebilir.

Paletli raf sisteminin kurulması hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleşmektedir. Taşınma işlemi gerektiği durumlarda kolayca sökülüp, kurulabilir. Raf sistemleri üretimi anlamında yıllar boyunca hizmet sektörünün içerisinde yer alan firmamız son derece profesyonel ve eğitimli kadrosu ile projeleri sürdürmekte ve 0 müşteri memnuniyetini benimsemektedir.

Tümü