Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Depo için Raf Sistemleri

19.10.2018
Depo için Raf Sistemleri

Depo için raf sistemleri ticaret sektöründe oldukça önemli stok alanlarıdır. Depo alanları iş sektöründe dağıtımı yapılması planlanan ürünlerin geçici olarak stok edildiği oldukça önemli noktalardır. Depo alanları iş sektöründe tedarik zinciri için hedeflenen tüm çalışmaların en etkin bir biçimde gerçekleştirilmesi için oldukça önemlidir. Dolayısı ile depo için raf sistemleri seçimi hem sağlık açısından hem uzun ömürlü olması bakımından hem de depo alanlarının en verimli kullanılabilmesi açısından oldukça önemlidir.

Depo için raf sistemleri nasıl olmalıdır? Depo alanlarının en doğru şekilde planlanması, sağlık açısından kullanılacak çelik rafların doğru kalınlıkta seçilmesi, raf sistemleri için oluşturulacak raf aralıklarının nasıl olması gerektiği sektöre göre ve istiflenecek ürünlerin büyüklüğüne göre farklılık göstermektedir. Kişiye sektöre göre değişim göstermekle birlikte belli başlı olması gereken özellikler depo için raf sistemleri ve özellikleri bulunmaktadır. Öncelikle depo alanlarına göre belirlenecek doğru bir planlama ile raf sistemleri planı yapılmalıdır. Bu planda üzerinde durulması gereken önemli noktalar arasında raf sistemlerinin uygun şekilde düzenlenmesi ve bu düzen içinde koridor olarak belirlenen aralıkların giriş çıkışları oldukça kolaylaştıracak şekilde olmalıdır.

Depo için raf sistemleri planlanmasında koridor için belirlenecek aralık yerleştirilmesi planlanan en büyük parça baz alınarak hesaplanmalıdır. Aksi bir durumda en büyük parçaların giriş çıkışında büyük hengame yaşanacağı gibi hem ürünlerin hem taşıyan elemanların hem de depo alanlarının büyük sıkıntıya sokulması demektir. Bu nedenle de sektöre ve en büyük ürüne göre belirlenecek koridor aralığının yanında raf aralıklarının da en büyük parçaların yerleştirilmesine göre ayarlanmalıdır. Ayrıca en büyük parçaların taşınma sıkıntısı olduğundan yerleştirme işleminin de kolaylaştırılabilmesi için raf sistemlerinde en alt raflarda istiflemeye olanak verecek şekilde ayarlanmalıdır.

Depo için raf sistemleri en kaliteli çelik profillerden yapılması uzun yıllar kullanım sağlaması bakımından oldukça önemlidir. Çelik profil kalınlıkları da yine istiflemesi yapılacak ürünlerin en ağır parçası baz alınarak seçilmelidir. Tüm bu noktalarda firmaların doğru bir şekilde planlanması ve ortaya konulabilmesi gerekmektedir. Dolayısı ile de seçilecek olan raf sistemleri firmasının da önemi ortaya çıkmaktadır.

Tümü