Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Raf Sistemleri için Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

21.09.2018
Raf Sistemleri için Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Raf sistemleri için dikkat edilmesi gereken noktalar arasında en önemli konu güvenliktir. Raf sistemleri tercihi ne olursa olsun yapımı aşamasında kullanılan malzemelerin, yapım aşamasında işçiliğin ve montaj sırasında sağlamlığın en iyi ölçüde, kaliteli bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Raf sistemlerinde güvenlik demek raf sistemlerini yapan firmalardan, kullanacak olan firmaların çalışanlarını etkileyecek kadar uzun bir zincir halkaları şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Kullanılan malzemenin kaliteli olması demek yıllarca sıkıntı olmadan kullanmak demektir. Dolayısı ile uzun ömürlü bir kullanımın yanında güvenli olmasını da sağlayacaktır.

Raf sistemleri için dikkat edilmesi gereken noktalar arasında güvenlik konusu çok geniş bir yelpazeye sahiptir. Bu yelpaze de bir zincir halkasına benzemektedir. Zincir halkalarından biri koptuğunda zarar görecek birçok kişi telafisi olmayan bir yola girmiş olacaktır. Kullanılan malzemelerin dayanıklı ve kaliteli olması en öncelikli konu iken mal zemlerin doğru bir şekilde işlenmesi ve montajının yapılması da kullanacak olan firmaların çalışanların güvenliği için oldukça önemlidir. Üretilen raf sistemleri monte edilecek olan depo ya da alanlarda herhangi bir kazaya sebep olamayacak şekilde yerleştirilmelidir. Ayrıca raf sistemleri kurulacak alanlarda en ağır ürünler göz önünde bulundurularak raf genişlikleri, ağırlık taşıma kapasitesi doğru planlanmalıdır.

Raf sistemleri için dikkat edilmesi gereken noktalar arasında raf sistemlerinin kurulumu sırasında koridor genişliklerinin de doğru ayarlanması ürünlerin istiflenmesinde ya da tahliye edilmesi sırasında sıkıntı oluşturmayacak şekilde ve genişlikte ayarlanması gerekmektedir. Koridor genişlikleri sektöre göre farklılık gösterdiği için doğru bir planlama yapılması oldukça önemlidir. Bunun yanında raf sistemleri kullanılacak alanlarda havalandırmaların da doğru ayarlanması deponun en uygun şartlarda havalanması hem istiflenen ürünlerin doğru bir şekilde muhafaza edilmesi için hem de çalışanlar için oldukça önemlidir. 

Tümü