Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Raf Sistemleri için Önemli Noktalar

18.11.2022
Raf Sistemleri için Önemli Noktalar

Raf sistemleri için önemli noktalar yapılmak istenen uygulamaların uzun ömürlü olabilmesi için çok önemlidir. Çalışmanın yapılması için anlaşılan raf sistemleri firmaları alanında uzman kişiler tarafından kaliteli malzemelerden yapmaları ve raf sistemleri uygulamalarının kurulacağı alanı doğru şekilde planlaması bu iş için yapılacak masrafın tam yerine gitmesine yardımcı olmaktadır. Bu nedenle de raf sistemleri uygulamaları için firma araştırması yapmak mümkünse firmanın önceden yapmış olduğu raf sistemleri uygulamalarını görmek ve referans almak oldukça önemli noktalardır.

Raf sistemleri uygulamaları için öncelikle belirlenmesi gereken nokta uygulamaların yapılacağı alanlarda gerekli keşiflerin yapılması gerekmektedir. Sektöre göre değişen raf sistemleri uygulamaları kullanılacak alana ve ne amaçla kullanılacağına göre bir plan çıkarılmalıdır. Bu plan gerçekleştirilirken alanların alanları daraltmadan gerekli koridor aralıkları da göz önünde bulundurularak plan hazırlanmalıdır. Ayrıca raf sistemlerinin maksimum taşıyacağı yük sektöre uygunluk göstermelidir. Malların en büyük ebatları ile maksimum ağırlıkları da baz alınarak depo planlaması yapılmalı ve en uygun raf sistemleri çeşidi seçilmelidir.

Raf sistemleri için kullanılacak malzemelerin özellikleri de raf sistemleri için önemli noktalar arsında bulunmaktadır. Raf sistemlerinde kullanılacak olan profillerin paslanmaz özellikte olması, taşıyacağı maksimum ağırlığa göre profil kalınlıkları belirlenmeli ve profil renkleri de bu özellikler ve uzun ömürlü olmasına göre ayarlanmalıdır. Devamlı olarak yapılacak bir masraf olmayan raf sistemleri uygulamalarının uzun ömürlü olmasının yanında olası yer değişikliklerinde de kolayca sökülüp takılabilmesi de kullanım alan alternatiflerine göre ayarlanmalıdır. İstenildiğine sökülüp takılabilmesi yer değişikliklerinde sıkıntı yaşanmasının önüne geçilebileceği gibi aynı yerde olabileceği raf sistemleri için aynı yerde de değişim yapılabilme özelliğinde olması da oldukça önemlidir.

Raf sistemleri için önemli noktalar arasında güvenlik de en önemli unsurlar arasında yer almaktadır. Raf sistemlerinin güvenli olması olası bir devrilme, yıkılma vb. durumların yaşanmasının önüne geçecektir. Aksi durumda raf sistemleri alanlarına çalışanların hayati tehlikesi de söz konusu olabilmektedir. En başta bahsettiğimiz doğru ve kaliteli malzeme kullanımı ve doğru güvenli bir şekilde monte edilmesi güvenli bir ortamda çalışma olanağı sunmaktadır.

Tümü