Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Mini Arşiv Raf Sistemleri

31.08.2018
Mini Arşiv Raf Sistemleri

Mini arşiv raf sistemleri genel olarak oldukça değerli olan evrakların arşivlenmesi için kullanılmaktadır. Bunlar genellikle muhasebeciler, avukatlar vb. tarafından kanunen yıllarca saklanması zorunlu olan evrak türleri için kurulan ünitelerdir. Mini arşiv raf sistemleri seçimi en az 10 yıl saklanması gereken evraklar için en ideal raf sistemleridir.

Mini arşiv raf sistemleri için belirlenen özellikler isteğe göre de değişebilmektedir. Arşiv raf sistemleri için gerekli olan raflar, genişlikleri ve boyları da isteğe göre ayarlanabilmektedir. Mini arşiv raf istemleri kurulumu yapılacak olan alanın ölçümleri alındıktan sonra içine konulacak olan evraklarla dolu dosyaların da ebatları hesaplanarak bir planlama yapılmaktadır. Özellikle uzun ömürlü olması bakımından çelikten yapılan mini arşiv raf sistemleri için monte edilme işlemi için gerekli olan raf profili, somon, cıvata ile plastik taban ile üretim yapılmaktadır.

Mini arşiv raf sistemleri için gerekli olan teknik bilgilere de çok dikkat edilmelidir. Mini arşiv raf sistemleri için gerekli ve en önemli nokta çelik raf profili kullanılmasıdır. Çelik raf profili için de gerekli olan şey aks üzerinde ortalama 25 mm delik olmasıdır. Bu özelliğinin olmasının sebebi ise profilin yüksekliği dikkate alınarak istenilen yüksekliğe sahip bir raf takmaya yardımcı olmasıdır. Arşiv için ayarlanan arf aralıkları ise yaklaşık olarak 35 cm ile 40 cm aralığında olması oldukça önemlidir. Bu durumun önemli olması da konulması planlanan arşiv dosyalarının yüksekliği tam olarak 31 cm’dir. Dolayısı ile bu ölçüye uygun olarak yapılan arşiv raf sistemleri kullanımı sırasında dosyaların çok rahat alıp koyulabilmesine yardımcı olmaktadır.

Mini arşiv raf sistemleri kullanımı ayrıca dosyaların koli içine konularak da saklanması bu da söz konusu olabileceğinden raf sistemleri için belirlenecek olan raf aralıkları kullanılacak olan kolilerin ebatları da göz önünde bulundurularak tasarlanmaktadır. Mini arşiv raf sistemleri için seçilen profilin boya uygulamalarından önce yağ işlemi ile pasivasyon uygulamalarının yapılması gerekmektedir. Bu uygulamaların yapılması mini arşiv raf sistemlerinin çok daha uzun ömürlü olmasına yardımcı olmaktadır. Bu işlemlerin yapılmaması durumunda profil üzerinde çürümeler, paslanmalar, boya dökülmeleri görülecektir.

Tümü