Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Otomatik Paletli Raf Sistemleri

09.06.2017
Otomatik Paletli Raf Sistemleri

Günümüzde en çok tercih edilen raf sistemlerinin en başında otomatik paletli raf sistemleri gelmektedir. Bunun en büyük nedeni ise otomatik paletli raf sistemlerinin bilgisayar ortamında hızlı ve düzgün bir şekilde yerleştiriliyor olmasıdır. Tercih edilen bu raf sistemi AS/RS raf sistemlerinin bir türüdür. Toplum arasında bilindiği gibi AS/RS otomatik depolama raf sistemleri genellikle küçük ve orta hacimli yüklerde kurulan bir sistemdir. Fakat son dönemde paletli ve büyük yükler için de sık bir şekilde tercih edilmeye başlanmıştır. Otomatik paletli raf sistemleri yük çeşitlerinin bilgisayar ortamında düzenlenmesine ve yönetilmesine imkan sağlayan bir sistem olarak karşımıza çıkmaktadır.

Depolara giriş ve çıkışların aşırı olduğu ve genellikle yükseklikleri 40 metreyi gören depolarda otomatik paletli raf sistemleri tercih edilmektedir. Uygulanan bu raf sisteminin düzgün çalışabilmesi için depo alanında bulunan her noktanın barkodlar aracılığıyla algılanması ve bu bilgilerin sisteme giriliyor olması gerekmektedir. Otomatik paletli raf sisteminde raflarda yer alan yüklere çabuk ulaşılabilir. Hatta daha da önemlisi depolama alanında herhangi bir operatöre gerek duyulmamaktadır. Otomatik raf sistemlerinde herşey hızlı geliştiği için siparişler de inanılmaz derecede hızlı bir şekilde hazırlanabilir.

Otomatik paletli raf sistemlerinin kurulumunda depolama alanında yer alan kapasite kadar paletlerin giriş çıkış zamanları da dikkate alınarak gerekli tasarım çalışması gerçekleştirilir. Bu tasarıma göre kurulacak raf sistemine ve robotun hızına karar verilir. Yani yapılacak iş otomasyon işi olduğundan dolayı yapılan tasarıma uygun bir bilgisayar yazılımının da yapılması gerekir. Depolama alanında faaliyet gösterecek robotlar da bu yazılım ile kendilerine gelen komuta göre hareket edeceklerdir. Uygun komutun kendilerine ulaşması ile robotlar yükleri depolanması ve düzenlenmesi gibi işlemleri gerçekleştirecekler. Robotların teknik özelliklerinden bahsetmek gerekirse, bir robot maksimum 2 ton ağırlık kaldırabilmektedir. Ayrıca robotlar bu yükü 1 dakika içerisinde 50 mt yükseğe kadar çıkarabilir ve 200 mt yol alabilir.

Raf sistemleri sektöründe yıllardır yer alan firmamız son derece profesyonel ve tecrübeli bir kadro ile ihtiyaç sahiplerine en kaliteli, en uygun ve en güvenli projeyi sunmak için hazırdır.

Tümü