Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Koli Yükleme Raf Sistemleri

17.08.2018
Koli Yükleme Raf Sistemleri

Koli yükleme raf sistemleri genel olarak orta ile küçük boyutlardaki malların depo edilmesi için oldukça ideal olan çeşittir. El ile yapılan depolama işlemleri için oldukça uygun olması, istenilen her ölçüde yapılabilmesi, kullanımın kolay olması ve istenilen tam düzenin sağlanabilmesi bakımından da oldukça elverişli bir raf sistemleridir.

Koli yükleme raf sistemleri uygulamalarının yapılacağı depo alanın en uygun şekilde planlanması oldukça önemlidir. Bunun için de doğru bir firma ile çalışmak raf sistemlerinin uygun bir şekilde planlanabilmesi için oldukça önemlidir. Depo alanlarında yapılacak olan stoklama ve sonrasında ürünlerin boşaltılması elle yapılacağından koli yükleme raf sistemleri oldukça ideal ve çokça tercih edilen raf sistemleri türlerindendir. Ayrıca depolar için ayarlanacak olan raf sistemlerinin doğru şekilde monte edilmesi, çalışanların güvenliğini tehdit etmemesi de güvenli bir çalışma alanı sağlaması bakımından önem arz etmektedir.

Koli yükleme raf sistemleri firma tarafında depo alanlarının önceden incelenmesi sonrasında planlama yapmaktadır. Raf sistemleri için yapılan planlamada koridorların, havalandırmanın, en büyük olacak koli ile en küçük ebattaki kolilerin ebatları da göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Raf sistemleri firmaları genellikle ürünleri monte edip depo alanına taşıdıkları gibi depo alanına de monte olarak depo alanında monte edilmesi sureti ile yapılamaktadır. Genellikle raf sistemleri için seçilen yöntem iç içe geçmeli olarak ayarlanmaktadır ve vidalanmaları sureti ile de monte işlemi gerçekleştirilmektedir.

Koli yükleme raf sistemleri için yapılacak olan rafların derinlikleri, raf yükseklikleri, raf sistemleri için belirlenen aralıklar koliler göz önünde bulundurularak yapılmalıdır. Elle yapılacak depolamalarda çalışanların kolayca işlerini yapabilmesi, ürünlerin kolay yerleştirilip alınabilmesi için doğru hesaplamaların yapılması oldukça önemlidir. Tüm bunların yanında raf sistemleri için kullanılacak olan malzemelerin de kaliteli olması, paslanmayan, uzun ömürlü bir malzemelerden yapılması raf sistemleri kullanıcıları için oldukça önemli detaylardır.

Koli yükleme raf sistemleri için doğru firma seçimi kullanıcıları hem maddi hem de manevi olarak etkilemektedir. Uzun ömürlü, güvenli yapılacak olan raf sistemleri bakımından çalışanların hayatını güven altına almanın yanında yıllarca kullanım olanağı da sunmaya yardımcı olacaktır.

Tümü