Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Hafif ve Ağır Yüklemeli Raf Sistemleri

03.08.2018
Hafif ve Ağır Yüklemeli Raf Sistemleri

Hafif ve ağır yüklemeli raf sistemleri çeşitli hacimli malların depo edilmesi için kullanılmaktadır. En elverişli olanlar arasında yer alan ağırlıkları 50 ile 500 Kg arasında değişiklik gösteren ürünlerin manüel olarak yerleştirilmesi durumlarında kullanılmaktadır. Bu raf sistemleri elle yapılan yüklemelerin yapılmasında kullanılacağından istenilen ölçülerde proje olarak hazırlanmaktadır. Bir deponun kullanırken her anlamda kolaylık sağlaması ve çok iyi bir düzen oluşturmasını sağlamaya yardımcı olmaktadır.

Hafif ve ağır yüklemeli raf sistemleri stoklama yapılacak ürünlerin hem yükleme sırasında hem de boşaltma sırasında yapılacak tüm işler elle yapıldığından bu tür raf sistemleri çok daha uygun bir kullanım sağlamaktadır. Raf sistemlerinin kullanılacağı alana göre tasarlanacağından raf sistemleri ile ilgili planlama yapılmadan önce depoda keşif çalışması yapılmalıdır. Depo alanında oluşturulacak raf sistemleri yerleştirilecek ürünlerin en büyük olanlarının ebatları göz önünde bulundurularak, koridorun genişliği hesaplanmalı ve raf sistemleri projesi de bu ölçümler yapılarak ortaya konmaktadır.

Hafif ve ağır yüklemeli raf sistemleri için otaya çıkan proje kapsamında en kaliteli en uzun ömürlü, sağlam, paslanmaz malzemelerden yapılmak sureti ile raf sistemlerinin yıllarca kullanımı sağlanmalıdır. Raf sistemleri ya monte dilerek depo alanına götürülmekte ya da de monte olarak depo alanına taşınarak montaj işlemleri tamamlanmaktadır. Portatif olarak götürülen raf sistemleri iç içe geçmeli yapılacağından sağlam bir şekilde yerleştirilmektedir. Hafif ve ağır yüklemeli raf sistemleri yapımı istenildiğinde depo yeri değişikliklerinde de kolayca sökülüp takılabilme özelliğinde de yapılmaktadır. Raf sistemleri için yapılan her gözün yük kaldırma kapasitesi en ağır yük baz alınarak ayarlanmaktadır.

Hafif ve ağır yüklemeli raf sistemleri kullanım alanları içinde otomobil lastik, elbise için askı rafı, bobin-kablo, kumaş, arşiv rafları vb. için çok çeşitli türlerde de raf sistemleri kurulumları çeşitleri de yapılabilmektedir. İstenilen her alana gerekli şekilde en uygun fiyatlarda yapılmakta olan raf sistemleri ticari sektörde çok büyük bir önem arz etmektedir. Ticaret sektörünün görsel anlamda en temel yapısı olan raf sistemleri her sektörün kendi tarzını kendi sitilini oluşturmaya katkı sağlayabilmektedir.

Tümü