Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Ağır Yükler için Raf Sistemleri

27.07.2018
Ağır Yükler için Raf Sistemleri

Oldukça ağır olan yükler ile paletli olan malzemelerin muhafaza edilmesi için ağır yükler için raf sistemleri tercih edilmektedir. Ağır yükler için raf sistemleri travesler ile ayaklardan oluşturulmaktadır. Bu raf sistemleri için kullanılacak olan ayaklar raf sistemlerinin yerleştirileceği depoya göre ayarlanmaktadır. Ayrıca istiflenmesi planlanan malların en ağırı hesap edilerek kullanılacak paletler için seçilecek kanca ya da cıvata ile birleştirme işlemleri gerçekleştirilmektedir.

Ağır yükler için raf sistemleri kullanılacak olan alanlara göre planlanıp uygulama aşamasına geçilmektedir. Raf sistemlerinin yerleştirileceği alan incelemesi, raf sistemleri arasında koridorların doğru genişlikte ayarlanması, depo alanlarının en doğru şekilde değerlendirilmesi sonrasında proje olarak ortaya çıkarılmalıdır. Bu doğrultuda yapılan inceleme sonrasında hazırlanan proje uygulama aşamasına geçilir. Bu uygulama aşaması ya direk atölyelerde monte edilerek hazır bir şekilde depoya taşınma sureti ile doğru ve sağlam bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Ya da önceden ayarlanan tüm parçaların de monte şeklinde depo alanına taşınarak raf sistemleri düzenlemelerinin yapılması ile gerçekleştirilmektedir.

Ağır yükler için raf sistemleri için önemli teknik bilgiler göz ardı edilmemelidir. Raf sistemlerine yerleştirilecek paletlerin yak derinliklerinin standart olarak bilinen paletlerin derinliklerinden farklı olarak 105 cm olarak tasarlanmaktadır. Burada hayati önem taşıyan, dikkatli olunması gereken nokta paletlerin güvenli bir şekilde yerleştirilmesidir. Raf sistemlerinde yapılacak yüklemler ile boşaltmalar sırasında sıkıntı yaşanmaması için 7,5 cm’lik dışa taşan paletlerin yerleştirilmesi gerekmektedir. Bu durum depoda çalışan kişilerin yükleme ya da boşaltma işlemlerini gerçekleştirirken zorlanmadan yapabilmesini amaçladığı gibi ağır yüklerle raf sistemlerinin altında kalmamalarına da yardımcı olmaktadır.

Ağır yükler için raf sistemleri için seçilmekte olan ayaklar koyu yani siyah ya da lacivert olarak ya da oldukça dikkat çekici olan turuncu ya da sarı renkler ile üretilmektedir. Ağır yükler için seçilen uzunluklar genel olarak 270 cm olarak belirlenmektedir. Bu traverslerin yan yana düzenlemesi, farklı boyutlarda özel travers boyutları kalın bir şekilde kalınlaştırılarak özel olarak planlanması da yüklerin çok daha kolay taşınmasına yardımcı olmaktadır. Ağır yükler için raf sistemleri için en ideal uygulamaların yapılmasına çok dikkat edilmelidir.

Tümü