Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Lojistik Deposu Raf Sitemleri

14.07.2018
Lojistik Deposu Raf Sitemleri

Her sektörde önemli olan raf sistemleri yalnızca özellik bakımından farklılık gösterebilmektedir. Sektöre göre seçilmesi gereken raf sistemleri ürünlerin ebatlarına ve ağırlıklarına göre değişim göstermektedir. Lojistik deposu raf sistemleri çoğunlukla ağır ve paletli olan ürünlerin kullanıldığı bir sektördür. Lojistik deposu raf sistemleri için en çok tercih edilen ayak ile traverslerden oluşanlardır. Bu sektör için seçilen ayalar depo alanlarının yüksekliğine göre belirlenmektedir. Ayrıca tüm bunların yanında da üstüne konulma üzere ayarlanacak olan paletlerin ağırlıklarına göre belirlenen traversler için istenilen şey kanca ya da cıvata ile birleştirme özelliğine sahip olmasıdır.

Lojistik depo raf sistemleri kurulacak alanlara ya monte olarak ya de monte olarak götürülmektedir. Monte olarak götürülen lojistik depo raf sistemleri için pek sorun yoktur. Çünkü depo alanında yalnızca monte olarak gelen lojistik depo raf sistemlerinin en güvenli şekilde yerleştirilmesi ile işlem kolay bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Ancak de monte olarak giden lojistik depo raf sistemleri depo alanlarında tün birleştirme işlemi yapılmaktadır. Doğru ölçülerde gelen profillerin birleştirilme işlemi depo alanında yine güvenli bir şekilde monte edilmektedir.

Lojistik depo raf sistemleri için öncelikle dikkat edilmesi gereken hususlar arasında alanın en ekonomik şekilde planlanmış olması, belirlenen koridorların genişliği o alana girebilecek en geniş ürüne göre tasarlanmalıdır. Rafların gerekli öçlülere göre belirlenmesi ve en ağır ürüne göre güvenli ve kaliteli bir şekilde planlanmış olması çok önemlidir. Lojistik depo raf sistemleri için kullanılacak olan malzemelerin uzun ömürlü olması, paslanmaz özelliğinin bulunması ve en önemli noktalardan biri olan ve insan hayatı ve güvenliği için özellikle dikkat edilmesi gereken nokta her alanda her işte olduğu gibi raf sistemlerinin en güvenilir şekilde monte edilmesi çok önemlidir.

Lojistik depo raf sistemleri için çok doğru bir proje hazırlanması demek monte edilen raf sistemleri için yıllarca kullanım demektir ki bu durum da raf sistemleri için devamlı harcama yapılmasının önüne geçecektir. Bu nedenle de raf sistemleri için seçilen firma hakkında detaylı bilgi sahibi olmak, araştırmak oldukça da önemlidir.

Tümü