Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Sipariş Düzenleme Raf Sistemleri

06.07.2018
Sipariş Düzenleme Raf Sistemleri

Küçük ile orta ebatlardaki ürünlerin muhafaza edilmesinde kullanılmakta olan ve en ideal kullanım kolaylığı sağlayan en uygun sistem sipariş düzenleme raf sistemleri olarak bilinir. Sipariş hazırlama raf sistemleri istenilen her ürüne göre ayarlanabilmekte ve malın depolanmasına en uygun planlama yapılabilmektedir. İstifleme yapılarak muhafaza edilen ürünler hangi boyutta olursa olsun istenilen ebatlarda yapılabilmektedir. Sipariş düzenleme raf sistemleri her sektörde bulanmaz bir fırsat olarak değerlendirilebilmektedir. Kullanımda kolaylık ve ürünlerde düzen sağlamaya büyük fayda oluşturmaktadır.

Sipariş düzenleme raf sistemleri ürünlerin stok edilmesi sırasında yükleme ve boşaltma yapılırken bu esnada oluşturulacak operasyon manüel olarak yapıldığında en ideal en kullanışlı en düzenli sistem oluşturulmasına yardımcı olmaktadır. Sipariş düzenleme raf sistemleri kararı verildikten sonra mekanın keşfi sonrasında doğru bir proje oluşturularak en doğru düzen oluşturulacak şekilde planlama yapılması gerekmektedir. Doğru bir proje oluşturulması mekanın en uygun şekilde değerlendirilmesi olası masrafların tekrar ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Sipariş düzenleme raf sistemleri yapılırken portatif yerleştirilme sureti ile de üretilmektedir. Portatif şekilde oluşturulabilen sipariş düzenleme raf sistemleri de monte olarak getirilip montaj işlemi gerçekleştirilebilmektedir.

Sipariş düzenleme raf sistemleri için yapılan planlamalarda raflardaki derinlikten yüksekliklerine, aralıklardan malzemelere kadar doğru şekilde planlanması en önemli detaylar arasındadır. Bu raf sistemleri için oluşan taşıyıcı unsurlar travers olduğu için de bu raf sistemleri üzerine tek bir deformasyon olması söz konusu dahi değildir. Sipariş düzenleme raf sistemleri için gerekli olan taşıma kapasitesi 70 kg ile 500 kg arasında değişiklik gösterebilmektedir. Ancak 500 kg’a kadar taşıma kapasiteli olan sipariş düzenleme raf sistemleri kullanılan malzemelerin en kaliteli en sağlam ve paslanmaz olmasına dayalı olması uzun ömürlü bir kullanım sağlayacaktır ki bu da ekonomik olarak büyük fayda sağlayacaktır.

Sipariş düzenleme raf sistemleri projesi hazırlanırken hafif ile orta yük raf sistemlerinin modüler yapıya sahip olması ve kullanılacak farklı ekipmanlara da uygunluk göstermesi nedeni ile akla gelebilecek farklı her sektörde ve farklı özellikte ürünlerin doğru şekilde depolanmasına büyük fayda sağlayabilmektedir.

Tümü