Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Elle Yükleme Raf Sistemleri

29.06.2018
Elle Yükleme Raf Sistemleri

Elle yükleme raf sistemleri genel olarak insan gücüne bağlı yüklemeler ve toplamalar için en yüksek performansın sağlamasına yardımcı olan bir sistemdir. Yüksek irtifalı olarak yapılan depolar, tavan yüksekliği için en maksimum düzeyde faydalanabilmek ve raf sistemlerinin koridor oluşturmasına yardımcı olmak ve bu koridorlarda da yürümenin sağlanabilmesi için oluşturulan raf sistemleridir. Elle yükleme raf sistemleri genellikle asma katlar için oluşturulan depolarda hem depolama hem de arşivleme için kullanılmaktadır.

Elle yükleme raf sistemleri için dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri küçük boylardaki kutların dizilimin tek sıra halinde yapılarak planlanması gerektiğidir. Ayrıca elle yükleme raf sistemleri platform şeklinde de kullanılabilmektedir. Elle yükleme raf sistemleri için depolama alanında olan tavan yüksekliği için kullanılacaksa depolama alanlarının maksimum düzeyde sağlanabilmesi en önemli noktalardan biridir. Özellikle asmakat mezenin depo alanlarında oluşturulacak olan raf sistemleri katlar arasında oluşturulması gereken yürüme yolları ile platformların oluşturulma şekli kullanım kolaylığı için oldukça önemli konulardır. Elle yükleme raf sistemleri için genel olarak sunta, mdf, düz saç ya da ızgaralı saç türlerine benzer olan malzemelerden kaplanarak yapılması en çok rastlanan şeklidir.

Elle yükleme raf sistemleri için gerekli olan yürüme yollarının oluşturulması ve bu yollarlın sonu ile platformlara gerekli olan korkuluk yerleştirilmesi oluşturulması gereken emniyet dolayısı ile güvenli çalışma ortamı çok kolay bir şekilde sağlanabilmektedir. Özellikle ikiden fazla oluşturulmak istenen elle yükleme raf sistemleri ile malzemelerin gerekli olan katlara kolaylıkla ulaştırılabilmesi, en alt kata da kolayca indirilebilmesi için de giriş kısmına vinç yani asansör kurulması da işlerin ve elle yükleme raf sistemleri için kurulabilmesi büyük kolaylık sağlayabilmektedir.

Elle yükleme raf sistemleri için yapılacak en önemli nokta kurlumun yapılacağı yere gerekli olan tüm güvenlik önlemelerinin kurallara göre yapılmış olmasıdır. Bu güvenlik önlemleri arasında sulu ve gazlı olarak yangın söndürme sistemlerinin de kolayca uygulanabilmesi bakımından oldukça kullanışlıdır. Elle yükleme raf sistemleri kurulumu yapılacak yere raf sistemleri monte ya da de monte olarak getirilebilmektedir.

Tümü