Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Paslanmaz Raf Sistemleri

26.08.2022
Paslanmaz Raf Sistemleri

Paslanmaz raf sistemleri ana malzeme olan çelik ile yapılmaktadır. Birçok raf sistemleri tasarımcıları tarafından ilham vermekte olan ve ana malzeme olarak kullanılan çelik hem dayanıklı olması hem esnek olması hem de çeşitli renk çeşitliliği sunması bakımından kullanım avantajları sağlayabilmektedir. Ayrıca en önemli ve en çok aranan özellikler arasında olan dayanıklı ve güvenli olma özelliği ile de enler arasında yer alabilmektedir. Raf sistemleri için yapılan birçok proje içinde özel tasarımlarla da karşımıza çıkmakta olan paslanmaz raf sistemleri uzun ömürlü olması bakımından da kullanım avantajını ortaya koymaktadır.

Paslanmaz raf sistemleri için kullanılan paslanmaz çelik bir İngiliz mühendisi tarafından 1913 yılında tesadüf eseri bulunmuştur. Bir metal mühendisi tüfek namluları üzerinde yaptığı bir çalışma esnasında çelik üzerine eklediği düşük krom ile çeliğe paslanmaz bir özellik katılabileceği ortaya çıkmıştır. Dolayısı ile de paslanmaz çelik kullanımı yaygınlaşmış, kullanım alanları da genişlemiştir.

Paslanmaz raf sistemleri için yapılmakta olan projelerde özellikle kullanılmakta olan paslanmaz çelik oksitlenmeye karşı büyük oranda direnç göstermekte ve bu durumda uzun yıllara kullanım sağlayabilmektedir. Her rengin verilebildiği paslanmaz raf sistemleri üzerinde her hangi bir solma ya da matlaşma söz konusu bile değildir. Ayrıca çoğunlukla kapalı alanlarda kullanılmakta olan ve bundan kaynaklanan neme karşı dayanıklılık gösterirken açık alanda kullanılan paslanmaz raf sistemleri için de güneş ışınlarına karşı gösterdiği direnç de paslanmaz raf sistemleri tercih edilmektedir.

Paslanmaz raf sistemleri avantajları saymakla bitmez. Sağladığı diğer bir avantaj ise 90 derecede kolay bir şekilde eğilme ve bükülme özelliğinin olmasıdır. Ayrıca sağlık koşullarına da çok uygun olan paslanmaz raf sistemleri hijyeni de büyük oranda sağlayabilmektedir. Raf sistemlerinin bulunduğu yerlerde genellikle bakteri oluşmaktadır. Ancak günümüzde değişen gelişen değişime raf sistemleri firmaları da ayak uydurmaktadır. Dolayısı ile de paslanmaz raf sistemleri kullanımı ile sağlığı tehdit eden unsurlar tamamen yok edilebilmektedir. Paslanmaz raf sistemleri montajı da çok kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Bu kadar avantaj sağlayabilmekte olan paslanmaz raf sistemleri tercih edilmesi de kaçınılmaz olmaktadır.

Tümü