Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Dar Koridor Raf Sistemleri

01.06.2018
Dar Koridor Raf Sistemleri

Dar koridor raf sistemleri üzerine konulacak olan ağır yüklere ve paletli malzemelere göre uygulanmaktadır. Dar koridor raf sistemleri genel olarak traversler ile ayaklardan meydana gelmektedir. Kullanılacak olan ayaklar uygulamanın yapılacağı depo yüksekliğine göre tasarlanmaktadır. Ayrıca üstüne konulmak istenen palet ağırlıkları da göz önünde bulundurularak traversler, cıvatalar ya da kancalar yardımı ile birleştirilmektedir.

Dar koridor raf sistemleri tamamıyla monte veya demonte özellikleri ile hizmete sunulmaktadır.  Dolayısı ile de uygulanmak istenen deponun doğru şekilde incelenmesi sonrasında raf sistemleri için doğru bir planlama yapılması oldukça önemli olmaktadır. Depo alanlarında sıkça kullanılmakta olan dar koridor raf sistemleri depo alanlarının ekonomik bir şekilde planlanmasına yardımcı olmaktadır. Depo alanları ürünlerin istiflendiği, devamlı olarak ürün giriş çıkışlarının yapıldığı pratik kullanabilmesi ön koşulu ile yapılan raf sistemlerinin istenilen ihtiyaca cevap verebilmesi en çok aranan özellikler arasındadır.

Dar koridor raf sistemlerinde bilinmesi gereken önemli teknik bilgiler bulunmaktadır. Raf sistemlerinde bulunmakta olan  palet arf ayak derinlikleri paletlerden yaklaşık olarak 105 cm olarak belirlenmektedir. Paletlerin ürün yerleştirme sırasında oldukça seri olabilmeye ve emniyetli bir şekilde yerleştirme ya da boşaltma yapılabilmeye yardımcı olabilmesi için her iki tarafın da yaklaşık olarak 7,5 cm kadar traversler kısmından dışarı taşması oldukça önemlidir.

Dar koridor raf sistemlerinde oldukça önemli bir bölüm olan ayakların genel olarak koyu renkte olması 6yani lacivert ya da siyah olması, traversler içinde renk olarak sarı ve turuncu gibi göz lalan renklerden oluşması ile imal edilmektedir. Dolayısı ile de buralarda çalışan elemanların yani forklift kullanmakta olan çalışanların çok daha seri olmasına bunun yanında güvenli bir şekilde çalışmasına yardımcı olmaktadır. Dar koridor raf sistemleri için başka önemli bir nokta ise paletlerin çok ağır olması durumunda travers boylarında kısalma yapılması ya da travers profillerinin daha da kalınlaştırılması ile yükün kolay bir şekilde taşınması sağlanabilmektedir. Genel olarak dar koridor raf sistemleri için montaj sırasında dübel kullanılmaktadır. Kullanılan bu dübelin de çelik olması diğer önemli bir noktadır.  

Tümü