Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Asma Katlı Raf Sistemleri

29.07.2022
Asma Katlı Raf Sistemleri

Asma katlı raf sistemleri her sektör için oldukça önemli bir sistemdir. Hangi sektör olursa olsun yüklemelerin insan gücü ile yapıldığı düşünülürse uygulanacak olan raf sistemlerinin de bu husus göz önünde bulundurularak yapılması işlerin kolay yürümesi bakımından çok önemlidir. Asma katlı raf sistemleri yükleme ya da toplamanın insan gücüyle yapıldığı iş sektöründe tavan yüksekliği maksimum ünite hesapları yapılmalı, koridor olarak planlanan geçişlerin de yürümesi kolay olacak şekilde oluşturulması rahat bir çalışma ortamının sağlanabilmesi için en önemli detay olduğu göz ardı edilmemelidir.

Asma Katlı raf sistemleri her iş sektörü için oldukça kullanışlı bir uygulamadır. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta raf sistemleri uygulamaları yapılırken yapılacak alanın en uygun şekilde planlanması ve güvenli bir şekilde montaj yapılması her açıdan önemli detaylardır. Asma katlı raf sistemleri için iki şekilde görülmekte olan uygulamalar arşivleme ve depolama için yapılmaktadır. Asma katlı raf sistemleri arşivleme için yapıldığında göz önünde bulundurulması gereken noktalar raf sistemlerine yerleştirilecek olan dosya ve evrakların ebatları ve ağırlıklarıdır. Sonrasında ise arşivlemede kullanılacak dosyaların büyüklüğü de göz önünde bulundurularak asma katlı raf sistemleri planlaması yapılmalı ve öncelikle proje olarak ortaya çıkarılmalıdır.

Asma katlı raf sistemleri için dikkat edilmesi gereken noktalar arasında kutuların kaçar kaçar konulacağı, nasıl dizileceğine kadar her şeyin göz önünde bulundurulması, kaliteli ve uuzn ömürlü bir raf sistemi oluşturulması geleceğe yatırılacak en doğru yatırım olarak bilinir. Ticaretle uğraşanların raf sistemleri için yapacağı yatırım, ayırdığı bütçe oldukça önemlidir. Bir kerede uzun ömürlü ve doğru yapılmış bir raf sistemleri uzun yıllar kullanım olanağı sağladığı gibi doğru seçilmiş bir raf sistemleri türü de yıllarca rahat bir kullanım olanağı sunacağından devamlı değiştirme zorunluluğu ortaya çıkarmaz. Asma katlı raf sistemlerinin amaca uygun planlanmış olması, belki istenildiğinde ufak tefek değişim yapılabilme imkanı sağlaması tüm çalışanlara büyük rahatlık sağlayabilmektedir.

Asma katlı raf sistemleri için yapılacak seçim ve uygulamaları yapan firmaların güvenilir, işinin ehli olan kişilerce yapılmasına dikkat edilmesi de oldukça önemli detaylar arsında yer almaktadır.

Tümü