Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Platform Raf Sistemleri

18.05.2018
Platform Raf Sistemleri

Platform raf sistemleri ürün çeşitliliğinin çok fazla olduğu, raf malzemelerinin toplanmasına yardımcı olan depolarda maksimum hacim kullanılmasına yardımcı olan ve insan gücü ile yüklemelerinin toplandığı raf sistemleri çeşididir. İnsan gücü ile yapılan yüklemelerde yüksek irtifalı depo alanlarında tavan yüksekliği göz ününde bulundurularak ve koridorlarda da dikkate alınarak tasarlanan platform raf sistemleri oldukça kullanışlı ve doğru tasarlanması gereken bir raf sistemidir.

Depo alanlarında tasarlanabilmekte olan platform raf sistemleri kullanım amaçlarına, istiflenecek olan yüklerin hacmine ve ağırlığına, istifleme ya da raf sistemlerinden alınmak istendiğinde oldukça kolay hareket edilebilecek şekilde tasarlanması oldukça önemlidir. Raf sistemleri her depo alanlarında oldukça önemlidir. Hem kaliteli olması hem de malların kolay yerleştirilebilmesi ve istenildiğinde de kolay ulaşılabilmesi için doğru bir planlama yapılması çok önemlidir. Raf sistemleri kurulumu istenildiğinde de kolayca değişiklik yapılabilmesi istiflenen malzemeleri kolayca taşıyabilmesinin yanında depoda koridor kısımlarında kolayca gezinebilmeye olanak sağlamalıdır. Bir raf sisteminde en önemli noktalardan biri depoya giriş çıkışların rahatça yapılabilmesidir.

Platform raf sistemleri depoların genişliği, tavan yüksekliği ve ürünlerin ağırlık ve hacimlerine göre belirlenecek koridor genişliği sonrasında yaşanacak sıkıntıların önüne geçmesi için oldukça önemli detaylardır. Ürünlerin depoya girişleri sırasında sıkıntı yaratmaması için en geniş hacimli malzeme üzerinden en küçük hacimliye kadar hesap yapılmalıdır. Ayrıca ağılıkları da göz ününde bulundurularak raf sistemlerinin kalitesi, türü de en doğru şekilde belirlenmelidir. Raf sistemleri her sektörde büyük önem taşımaktadır. Dolayısı ile de doğru şekilde dizayn edilmesi sonrasında işlerin kolaylaşmasına yardımcı olmaktadır.

Raf sistemleri için yapılacak yatırım geleceğe yapılan bir yatırımdır. Raf sistemleri nerede ve ne için kullanılırsa kullanılsın alanların en ekonomik şekilde ve çok geniş çaplı kullanılmasına yardımcı olamkatadır. Bu nedenle de raf sistemlerine tek seferde yatırım yapmak uzun ömürlü bir kullanım sağlayacak ve doğru türde bir raf sistemi yaptırmak tek seferde bir daha raf sistemleri üzerine yapılmayacak bir yatırım yapmak demektir. Bu nedenle raf sistemleri için doğru firmayla doğru bir çalışma yapılması her anlamda oldukça önemlidir.

Tümü