Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Dış Giydirme Raf Sistemleri

16.12.2022
Dış Giydirme Raf Sistemleri

Bu raf sisteminin en önemli özelliği herhangi bir bina ihtiyacına gerek duyulmamasıdır. Ne bir bina, ne de duvarlarına gereksinim vardır. Dış giydirme raf sistemleri (Rack clad system) ile dış cephe ve çatı gereksinimi ortadan kalkmaktadır.

Bu raf sisteminde raf ayakları aynı zamanda birer kolon şeklindedir. Boş bir alanda kurulan bu raf sistemi insanların kapalı bir bina arayışına girmelerine gerek kalmadan kapalı bir depo kazanmış olmalarıdır. Bu raf sisteminde kullanılan yatay malzemeler aynı zamanda paletlemeye işlemine de uygundur.

Dış giydirme raf sistemlerinin kurulumunda herhangi bir yükseklik problemi de yoktur. İstenilen düzeyde yükseğe çıkılabilir ve bu ölçüde yer kazancı da sağlanmaktadır. Bu yöntemle de kurulduğu alanda maksimum fayda elde edilmektedir. Ortalama olarak bu sistemde maksimum 40 metreye kadar yükseklik uygulanmaktadır.

İhtiyaç ayırmaksızın ine olursa olsun depolanma gerektiren her türlü eşya için dış giydirme raf sistemleri kullanılmaktadır. Bu raf sisteminin bir diğer avantajı da geleneksel depolama araçlarına uygunluğudur. Mevcut eşyalar kullanılarak kolay bir şekilde yük veya eşya istiflenebilir.

Ayrıca giydirme raf sistemleri demonte özelliğine sahiptir. Herhangi bir zamanda sökülüp istenildiği zaman yeniden monte edilebilir. Aslında bir nevi tasarruf için önemli bir avantajıdır. Her defasında yeni bir raf kurma sistemi maliyetinden kurtulursunuz.

Giydirme raf sistemleri kurulma esnasında koridor araları, kullanılacak depolama araçlarına uygun şekilde tasarlanma ihtimali vardır.

Kurulum esnasında yapılması gereken tek iş, zemine düzgün bir beton atılmasını sağlamaktır. Bu beton üzerine ise raf sistemlerini kurduktan sonra çevresi için uygun bir cephe kaplama ile kapatılması ve deponun kurulmuş olması gerekir. İşyeri sahiplerinin özel bir ihtiyaç duyması halinde rampa ile birlikte körük de yapılabilir. Görüldüğü üzere zemin betonu dışında herhangi bir inşaat işlemine gerek duyulmadığından işyeri sahipleri için ciddi bir maliyet kazancı anlamına gelir.

Raf sistemleri üretiminde yılların vermiş olduğu bilgi, birikim ve deneyime sahip olan firmamız, eğitimli kadrosu ile ihtiyaç sahiplerine en uygun dış giydirme raf sistemlerini kurmak için çözüm üretmeye hazır vaziyette beklemektedir.

Tümü