Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Raf Sistemleri Dünyası

23.02.2018
Raf Sistemleri Dünyası

Raf sistemleri dünyası denince akla ilk gelecek şey iş sektöründeki çeşitli mağaza, market ve ofislerdir. Ancak tüm bunların dışında akla hiç gelmeyen birçok iş ve evlerde de raf sistemleri kullanılmaktadır. Eczanelerde, hastanelerde, pastanelerde, evlerin birçok köşesinde vb. tüm alanlarda raf sistemlerine rastlamak mümkündür. Raf sistemleri yaptırmadan önce raf sistemlerinin ne amaçla yapıldığı, ne için kullanılacağını iyi tespit etmek gerekmektedir. İş alanlarında kullanılan alanların çok daha düzgün olmasına yardımcı olan evlerde de bazı köşeler yapılan raf sistemleri ile kütüphane, mutfak erzakları için düzenli ve sağlam yapılacak raf sistemlerinin kullanılması çok doğru bir tercih olacaktır.

Raf sistemleri ifadesi daha öncede bahsettiğimiz gibi market, mağaza ya da depolarda kullanılan rafları anımsatmaktadır. Dolayısı ile de kullanım alanlarının sınırlı olacağı düşünülebilmektedir. Ancak her sektörde kullanılan ve özellikle iş sektöründe ürünlerin teşhirler edilmesinde büyük önem ve öncelik taşıyan raf sistemleri oldukça önemli bir detaydır. Kullanım amaçlarına ve kalitesine göre değişiklik gösteren raf sistemleri kolon rafları, orta reyon rafları, ahşap raf stantları, cam raf stantları, borulu raf sistemleri vb. çeşitlerle karşımıza çıkmaktadır.

Raf sistemleri dünyası içerisinde mağazalar için kullanılmakta olanların belirlenmesi için öncelikle raflara konulacak ürünlerin ne olduğu, nasıl teşhir edilmesi gerektiği, ne kadar yükleme yapılacağı belirlenmelidir. Bu belirleme işlemleri yapıldıktan sonra mekana uygun en uygun raf sistemleri belirlendikten sonra gerekli tüm güvenlik önlemlerinin de alınacağı düşünülerek tasarlanmalıdır. Özellikle iş yerlerinde arşiv için kullanılmakta olan özel olarak üretilen hafif raf sistemleri, çelik raf sis6temleri, ahşap ya da boru raf sistemleri uygun şekilde tasarlanabilmektedir.

Raf sistemleri dünyası oldukça geniştir. Örneğin eczaneler için oldukça önemli olan ilaçların teşhirinde ve en uygun şekilde dizim yapılmasını sağlayan camlı raf sistemleri hem amaca uygun hem de görsel olarak oldukça estetik tasarımlar oluşturulabilmektedir. İlaçların dizilimi, ilaçlara kolay ulaşabilmesi, hem eczane çalışanlarının hem de eczaneye gelenlerin ilaçları çok rahat görebilmesi, kolay alınabilmesi ve kapaklı olması çok önemlidir. Dolayısı ile de bu tarz iş yerlerine uygun raf sistemlerinin tasarlanmış olması çok önemli noktalardır.

Tümü