Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Raf Sistemleri Nasıl Olmalıdır?

09.02.2018
Raf Sistemleri Nasıl Olmalıdır?

Raf sistemleri nasıl olmalıdır? sorusu genelde yeni iş yeri açmak ya da iş yerinde yenilik yapmak isteyenlerin merak ettiği bir konudur. Raf sistemleri denince akla ilk gelen mağaza ve market raf sistemleri olmaktadır. Ancak nerdeyse her ortamda kullanılmakta olan raf sistemleri çok dikkat çekmemektedir. Etrafta sık görülmekte olan ancak raf sistemleri olarak algılanmamaktadır. Mağaza ve marketlerin yanı sıra eczanelerde, neredeyse tüm iş yerlerinde, ofislerde hatta evlerde bile raf sistemleri görülebilmektedir. Yalnızca mağazalarda ya da marketlerde kullanılmayan raf sistemleri kullanım amaçlarına göre dizayn edilmekte ve konulmak istenen eşyalar için hizalı ve düzenli bir ortam sağlamaktadır.

Raf sistemleri nasıl olmalıdır? Sorusu genel olarak ihtiyaç dahilinde çeşitlilik göstermektedir. Bu çeşitlilik konfeksiyon, tekstil, arşiv, market, depolama, kütüphane, hırdavat, teşhir vb. amaçlar için kullanılabilmektedir. Raf sistemleri özellikle mağaza ve market raf sistemleri denince akla ilk gelen ürün yerleştirme raf sistemleridir. Bu tür raf sistemleri dizilmek istenen ürünlerin hem yerleşim bakımından hem de düzen bakımından kullanılışlık göstermektedir. Özellikle marketlerde kullanılan şapkasız raf sistemleri, orta reyonlu raf sistemleri, soğutucu özellikli raf sistemleri, orta kolon vb. raf sistemlerinin kullanıldığı görülmektedir.

Raf sitemleri genel olarak kullanım amacına bağlı olarak düzenlenebilmektedir. Dolayısı ile de raflara konulmak istenen ürünlerin daha düzenli olarak dizilmesine, satılma istenen ürünlerin düzgün ve gösterişli bir şekilde teşhir edilmesine dolayısı ile de müşterilere doğru şekilde ulaştırılmasına yardımcı olur ki bu da müşteri memnuniyeti için oldukça önemlidir. Raf sistemleri ahşaptan, çelikten, borulu ya da hafif raf sistemleri olarak tasarlanabilmektedir. Ayrıca raf sistemleri özel istek üzerine yapılamak, teşhir edilmek istenen ürünlere göre tasarım oluşturabilmektedir. Eczanelerde kullanılmakta olan rafların cam olması oldukça önemlidir. İlaçların cam raf sistemlerinden oluşması ilaçların düzgün bir şekilde dizilmesine, dolayısı ile istenen ilaçların kolay bir şekilde bulunup temin edilmesine de yardımcı olmaktadır.

Raf sistemleri nasıl olmalıdır? Sorusu genel olarak yapılmak istenen işin ya da kullanılmak istenen mekanın özelliğine göre özel olarak üretilebilmektedir. Bu nedenle de firmalardan detaylı bir bilgi almak ve doğru seçim yapılabilmesi için araştırma yapmak oldukça önemlidir.

Tümü