Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Mekik Raf Sistemleri

14.10.2022
Mekik Raf Sistemleri

Mekik raf sistemleri tüm depo alanlarında yer alan koridorların içerisinde kolayca gezinebilmek için kolaylık sağlayabilmektedir. Bu tür raf sistemleri içerisinde yer alan otomatik taşıyıcı ile ürünlerin rafların bulunduğu her yere yüklenebilmesi ve raflardan alınabilmesi bakımından kolaylık sağlamaktadır. Mekik raf sistemleri oldukça yüksek yoğunluktaki depolama sistemleri için seçilebilen en doğru tercihtir. Mekik raf sistemleri için kullanılacak cihaz ile operatörlerce ileri geri, aşağı yukarı, boşaltma ya da doldurma vb. gibi her türlü işlemlerin uzaktan kontrol edilebilen kumandalar yardımı ile kullanılabilmektedir.

Mekik raf sistemleri tüm bu avantajlı durumlarının yanında bir de ürünlerin stoklanmasında ya da boşaltılmasında da kolaylık sağlayabilmektedir. Mekik raf sistemleri ile rafların hücrelerinde yer alan forklift kullanılması ile kolaylıkla taşınabilmektedir. Farklı ölçülerde bulunabilen ve her ölçü için de paletle kaldırılabilme özelliğine sahip mekik raf sistemleri tahmin edilenden çok daha kolay monte edilebilmektedir. Mekik raf sistemlerinin kendi özelliği olan kontrol ünitesi ile elektrik sistemi ile mekik raf sistemlerinin kullanılmasını avantajlı hale getirmektedir.

Mekik raf sistemleri avantajları arasında özellikle belirtilebilecek olan hale hazırdaki klasik çözümleri de sunmasının yanında drive-in drive özelliği ile bu raf sistemini öne çıkarmaktadır. Ayrıca operatörler tarafından kullanılan mekik raf sistemleri yaklaşık olarak % 50 olarak zamandan tasarruf sağlayabilmektedir. Mekik raf sistemleri diğer depolama alanlarında kullanılan raf sistemlerine oranla en maksimum düzeyde performans gösterebilmektedir. Ayrıca mekik raf sistemleri operatörler tarafından kullanılırken operatör hatalarının olması çok düşük bir risk olarak karşımıza çıkmaktadır.

Mekik raf sistemleri için söylenebilecek büyük avantajlardan biri de operatör ihtiyacı duyulmadan da çalışabilmesidir. Mekik raf sistemlerinin ayarları göz önünde bulundurulduğunda serbest çalışma sisteminin de olduğu söylenebilmektedir. Yüksek kalite standartlarında üretilmekte olan mekik raf sistemleri Avrupa normlarını da taşımakta ve ideal bir kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Mekik raf sistemleri ile günümüzde hem pratik hem ekonomik bir avantaj sağlayabilmek her sektörde oldukça önemli olan bir konudur. Her türlü sektörde özellikle depolarda rahatça kullanılabilen insan gücüne ihtiyaç duyulmayan oldukça kullanışlı bir sistem olarak raf sistemleri çeşitleri arasında yer almaktadır.

Tümü