Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Dar Koridor Raf Sistemleri

16.05.2017
Dar Koridor Raf Sistemleri

Raf sistemleri, depo bölgesinde maksimum yarar sağlamak üzere tasarlanan raf sistemleridir. Teknolojik gelişmeler sayesinde forklift veya benzeri taşıma araçları ile dar alanlarda çok daha yüksek hareket kabiliyeti sağlanmıştır. Böylece hem dar koridorlarda rahat dolaşım imkanı hem de çok yüksek raflara ulaşım konusunda yarar sağlanmıştır.

Dar Koridor Raf Sistemleri, depolama alanlarından en yüksek verimin elde edilmesi için, koridorlar da kullanılabilecek minimum boyutların daraltıldığı raf sistemleri olarak bilinir. Bu yöntemle ise daha çok depolama alanı ortaya çıkarılmış olur.

Bu sistem uygulandıktan sonra raflar arasındaki koridorlar da yalnızca forklift veya benzeri depolama araçları geçebilecek kadar genişlik ayarlanmaktadır. Depolama araçları genellikle manuel olarak yönetildiği gibi ayrıca koridorlar da kılavuz raylar kullanılması ile depolama araçlarının daha kusursuz ilerlemesi sağlanır. Bazı durumlar da depolarda zemin içerisine elektronik takip sistemleri yerleştirilir ve depolama araçlarını uzaktan kumanda ile de yönetmek mümkün olur. Bahsedilen bu seçeneklerden hangi sistemin kurulacağı tamamıyla yapılacak proje çalışmasına ve tasarım çalışmasına bağlıdır.

Depo alanının yüksekliğine veya genişliğine göre de koridor raf sistemleri kurulabilir. Tabii ki bu raf sisteminin kurulum aşamasında deponun kullanılış şekli, yüklerin çeşitliliği ve bu yüklerin boyutları önemlidir. Ayrıca raf sistemi seçiminde, depolarda yüklerin kalma süresine, erişim kolaylığına ve kullanılacak olan forklift veya benzeri depolama araçlarının özelliklerinin uygunluğu aşırı önemlidir.

Farklı farklı çeşitler ile depo rafı uygulanması mümkün olan dar koridor raf sistemleri genellikle yüksek irtifalı depolarda tercih edilmektedir. Hızlı bir şekilde kullanım kolaylığı ve daha ekonomik olmasından dolayı hem kuru yük depoları hem de soğuk hava depoları için en uygun raf sistemidir. Genelde depolama araçları için çok az yer ayrıldığından dolayı paletli yükler için de depo kapasitesi yüksek olmalıdır. Ek olarak Raf sistemleri ile de uyumlu bir şekilde kurulabilir.

Raf sistemleri üretimi sektöründe yılların vermiş olduğu deneyime sahip olan firmamız, son derece eğitimli ve profesyonel bir kadro ile yola çıkarak ihtiyaç sahiplerine en uygun ve en kaliteli Dar Koridor Raf Sistemleri için çözüm üretmektedir.

Tümü