Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Mağaza Raf Sistemlerinin Çekici Hale Getirilmesi

05.01.2018
Mağaza Raf Sistemlerinin Çekici Hale Getirilmesi

Mağaza raf sistemlerinin çekici hale getirilmesi için doğru bir dekorasyon ve ortamın yaratılması gerekmektedir. Mağazalara gelen müşterilerin devamlı gelmesini sağlamak için mağazanın satışa sürdüğü ürünlerin kaliteli olmasının yanında nasıl ve ne şekilde teşhir edildiği de oldukça önemli bir konudur. Mağaza kalitesi mağazanın doğru bir şekilde dekorasyon oluşturması dolayısı ile de doğru raf sistemleri seçimi de mağazanın kalitesini ve seçkinliğini ortaya koyacaktır. Kötü, pazar usulü mağazalarda kalburüstü dizilen malların çok ilgi görmediği, var olan ürünlerin dikkat çekmediği bir ortamda müşterilerin devamlı gelmesi asla beklenemez.

Mağaza raf sistemlerinin çekici hale getirilebilmesi için öncelikle mağazanın satışa sunacağı ürünlere göre belirlenmesi, malların ya da ürünlerin dikkat çekici bir şekilde teşhir edilmesi yalnızca doğru seçilmiş bir raf sistemleri ile yapılabilir. Bu durum görüntünün çok daha düzgün ve elit görünmesine dolayısı ile de mağazanın imajına imaj katmaya fazlası ile yardımcı olacaktır. Doğru raf sistemleri seçimi öncelikle satışa sunulacak olan ürün ya da malların ebatlarına, türüne ve renklerine göre belli bir planlama yapılmalıdır. Örneğin bir ayakkabı mağazası için seçilecek olan düz raf sistemi en yanlış tercih olacaktır. Ürünlerin ellenmeden anlaşılmasına yardımcı olacak yatay raf sistemleri en doğru tercih olurken raf sistemleri içine yerleştirilecek olan led ışıklar da ayakkabıların çok daha kaliteli, şık ve güzel olduğunu gösterecektir.

Mağaza Raf Sistemleri ve Renk Uyumu

Mağaza raf sistemleri bir elbise mağazası için yapılacak ise led ışıklara gerek yoktur. Çünkü kıyafetlerin dizilimi için yalnızca renk uyumuna dikkat etmek gerekir. Mağazalara gelen müşterilerin memnuniyeti mağazanın kaliteli, modern ve güzel olmasının yanında mağazanın ve raf sistemleri için temizlik de oldukça önemlidir. Elbiselerin hem temiz olması hem bakımlı olması ve raflardaki hijyenik durum bir bütünlük oluşturmalıdır. Aksi bir durum ise müşterilerin çok tedirgin olmasına neden olacaktır ki bu durum da müşterilerin zamanla hiç gelmemesine neden olabilecektir. Mağaza raf sistemleri hem iç hem de dış mekânlarda oldukça önemli ve vazgeçilemeyen bir unsur olduğundan mağazaların bilir kişiler tarafından dekor edilmesi de oldukça önemlidir.

Tümü