Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Kumaş Depo Raf Sistemleri

24.11.2017
Kumaş Depo Raf Sistemleri

Kumaş depo raf sistemleri hem tekstil hem de konfeksiyon sektöründe kumaşların ya da ürünlerin çok daha düzenli ve güvenli olarak istiflenmesine yardımcı olmaktadır. Kumaş depo raf sistemleri sağladığı kolaylık, düzen ve ortama sağladığı güven bakımından zorunlu bir ihtiyaç olarak karşımıza çıkmaktadır. Bir konfeksiyon ya da tekstil mağazasının gereksiz olarak nitelendirmeden bulunulan mekana ve ürünlerin boyutlarına göre belirlenecek olan raf sistemleri hem çalışma alanında hem de ihtiyaç duyulduğundan hemen bulunabilmesi açısından zaman tasarrufu sağlayacaktır. Hem zamandan hem de mekândan tasarrufu sağlayan raf sistemleri ihmal edilmeden yapılması gereken bir sistemdir.

Kumaş depo raf sistemleri tekstil ve konfeksiyon sektörüne yani başlayacakların düzenli bir ortama sahip olmaları için gereksiz olduğu şeklindeki tüm düşüncelerden uzak durmaları ve mağazaların kuruluş aşamasında kumaş depo raf sistemleri ile ilgili gerekli her şeyi yaptırmalıdır. Kumaş depo raf sistemleri uygulamalarının yapılacağı alanın en doğru şekilde hesaplaması yapıldıktan sonra en doğru raf sistemleri için projele hazırlanmalıdır.

Kumaş depo raf sistemleri konfeksiyon ve tekstil sektöründe istiflenecek olan rulo kumaş toplarının depolanması için en uygun raf sistemlerinin belirlenmesi gerekmektedir. Kumaş depo raf sistemlerinin hem güvenli hem de korunaklı olmasına dikkat edilmelidir. Raf sistemlerinin mutlaka traversler ile ayak, metal ya da ahşap tablalardan birleştirilmesi ile yapılmalıdır. Bu şekilde oluşan raf sistemlerinin bakım, temizlik ve onarımı kolay olmaktadır. Kumaş depo raf sistemleri oluşturulurken yerleştirilecek olan ürünlerin yerleştirilmesi, yüklenmesi ya da boşaltılması sırasında insan gücü kullanımı gerektiğinde kişiyi çok fazla zorlamadan oluşturulması gerekmektedir.

Kumaş depo raf sistemleri işletmesi yapılacak olan sektöre göre nasıl bir istifleme yapılacağına göre değerlendirilmelidir. Raf sistemlerinin kurulum sırasında mutlaka en kaliteli en güvenli ve en ekonomik bir şekilde tasarlanmış olması çok önemlidir. Bu nedenle de raf sistemleri alanında gerekli olan tüm tecrübeye sahip firmalardan destek alınması sonrasında oluşabilecek hataların, arızaların ve kazaların çıkmasını önleyecektir. Ayrıca yapılacak olan raf sistemleri gelecekte planlanan gelişim, büyüme ve üretim öngörülerine göre de raf sistemleri ile ilgili bir çalışma yapılması gelecekte yapılacak ek masraflardan da kaçınmanıza yardımcı olacaktır.

Tümü