Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Raf Ürünlerinin Müşterilerine Belirttiği Yararlar Nelerdir?

03.12.2021
Raf Ürünlerinin Müşterilerine  Belirttiği Yararlar Nelerdir?

Evrak kayıt için ayrılan alanlarda istiflenen belge ve eşyaların belli bir düzene göre yerleştirildiği raf sistemleri, belli bir düzen oluşturmaktadır. Belli zaman aralıkları içerisinde gelen belge ve eşyaların bu odada rutubeti içine çekmemesi için rafların kullanımı mevcut olmaktadır.

Yine aynı raflar sayesinde istiflenen eşyaların derli toplu olması açısından bir gelişme sağlanmaktadır. Raf sisteminin bazı avantaj ve dezavantajlarının gözden geçirilmesi ile raflarla sağlanan bu düzende,  daha az zaman harcanıyor iken aynı zamanda iş verimi açısından da artış gözlemlenmektedir.

Sel gibi afetlerin duvarlarda ve zeminde meydana gelebilme olasılığı bulunan; zemin kayması, duvarlarının kirecinin dökülmesi ve boyasının çıkması durumları gözlemlenmektedir. Raf sistemleri bu olası afet durumlarında depolanan çeşitli eşya ve evrakların minimum seviyede etkilenmesini sağlamaktadır.

Yapılan bu çalışmalar açısından daha konforlu istifleme şekli olmaktadır. Kullanım alanları olarak çeşitli sektörler içerisinde yer alan mağazalarda ve depolama alanlarında müşterilere ait ürünlerin muhafazası söz konusu olduğu süreçte depo raf sistemleri kullanılır.

Depolama alanlarında müşteriye uygun bir raf modeli seçildiğinde istediğiniz kadar ürünü bir arada tutabilmektesiniz.

Depo Raf Modeli İçin Seçerken Dikkat Edilecek Bazı Hususlar

Depolama amaçlı kullanılan raf sistemleri, depolama alanında birçok çeşitli ürünün en uygun olacak şekilde barındırılmasına yardımcı olmaktadır. Ancak depolama alanlarınızda barındırılan ürünler için raf sistemi seçerken dikkat etmeniz gereken bazı nitelikler vardır.

Depolama odalarında kullanılacak olan raf sistemlerini seçerken dikkat edilmesi gereken birkaç husus bulunmaktadır. Müşterilerin depolama faaliyetleri için kullandığı alandaki saklanacak ürünlerin büyüklükleri, birbirinden farklı model tipleri,  farklı veya aynı ağırlıkları gibi özellikler, belirlenecek raf modelinde oldukça etkili olmaktadır.

Ürünün özelliklerine dikkat edildiği gibi mekanın özelliklerine de dikkat edilmesi gerekmektedir. Alanın genişlikleri, yükseklikleri ve çeşitli modelleri raf sistemi seçiminize etki etmektedir. Müşteri ilk önce tam olarak ihtiyacının ve beklentilerinin ne olduğunu belirlemesi gerekmektedir. 

Bu aşamadan sonra ihtiyaçlara uygun raf modeli belirlenir ve sonrasında tercih edilir. Eğer ihtiyaçlarınızı tam olarak belirleyemediyseniz raf modelinde sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Bu durumda uzman kişiler ile çalışma gereksinimi duyabilirsiniz.

Tümü