Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Raf Modellerinin Çeşitleri

26.11.2021
Raf Modellerinin Çeşitleri

Proses açısından bakıldığında ortada paletli, civataları bulunan raf, bakıldığında bavul şeklinde görülen raf modeli bulunmaktadır. Aynı zamanda ağır rack, mekik depo modeli, sırt sırta-back to back, paletsiz, içine girilebilir, kaydırmalı sistemli olarak altı çeşit olmaktadır.

Üretim aşamasında kullanıldıkların malzemenin farklılığına göre çeşitleri bulunmaktadır. Mevcut çeşitler arasında; ahşap, çelik- metal, demir ve plastik yer almaktadır. Aralarında bulunan en sağlıklı ahşap olanlardır. Fakat ahşapların piyasadaki fiyatı oldukça yüksektir.

Ahşapın yanı sıra plastik malzemeninde her ne kadar petrol türevlerinden üretilmekte olsada geri dönüştürelebilir olmasıyla çevre dostu ürün olmaktadır. Müşterinin tercihine göre kullanılacak malzeme dede değişikliklerin düzenlenmesi gerekmektedir.

Rafların Yapımında Kullanılan Malzemeler Neden Önemlidir?

Rafların üretim kısmında  kullanılan malzemeler kullanım alanına göre farklılık gösterebilir. Bu nedenle rafların yapımında kullanılan malzemeler sağlamlığı, dayanıklılığı ve raf ömrünü etkileyeceği için güvenlik açısından da önem taşır. Alanında uzman ve sektöründe yüzlerce deneyime sahip olan Sembol Raf Sistemleri kullanım alanına bağlı olarak en doğru malzemeleri kullanmanız için size yardımcı olacaktır.

Depolama Birimi ve Paletli Raflar

Depolama birimleri, depo kaynaklarından biri olup, söz konusu depoda ürünlerin ne tür bir birim ile (palet, karton kutu, plastik kap vb.) depolanacağını belirtmektedir. Paletler plastik, metal veya ahşaptan yapılan taşınabilir alçak platformlardır. Palet, malların bir arada tek bir birim olarak taşınmasını sağlar. Paletler çaka, asansör ve vinçler tarafından taşınmaya uygundur. Paletler bir kez ya da sürekli kullanılabilirler.

Paletler; çaka, asansör ve vinçler tarafından taşınmaya uygundur. Alt kısımlarında yer alan ceplere çaka çatalları yerleştirilerek taşıma gerçekleştirilir. Paletlerin işlevleri, yüklemenin yapılacağı eşyanın belirli boyutlar içinde toplanmasını ve korunmasını sağlamaktan ibarettir. Malların bir arada tek bir birim olarak taşınmasını sağlamaktadır. Paletlerin üzerine konulan yükler, malzemenin şekline ve cinsine göre belirli bir düzende yerleştirilebilmektedir.

Raflar ve Raf Taşıyıcıları

Raf taşıyıcıları; yerden optimum tasarruf, yüksek depoların olanaklı olması ve tam otomatikleşmenin olanaklı olması gibi üstünlükler getirmişlerdir. Böylece yüksek raflı depolar kullanılmaya başlanmıştır. Depo büyüklüğü arttıkça çevresel bir taşıma sisteminin eklenmesi de kaçınılmaz olmaktadır. Önceleri elle kumandalı raf taşıyıcılarının kullanıldığı yüksek raflı depolar söz konusu iken; bugün artık otomatikleşmiş ve bilgisayarla yönetilen içine insan girmeyen depo sistemleri geliştirilmiştir.

Askılı Konveyör/Raf Sistemleri

Askılı sistem, üretim öncesinde ve sırasında malzeme akışını sağlayarak üretimde etkin bir rol oynamasının yanı sıra, depolama ve dağıtım işlemlerinde de çok yönlü olarak kullanılabilmektedir. Bu sistemin tasarımında etkin olan etmenler, satış miktarı, ürün sirkülasyon hızı, ürün spesifikasyonları ve işletmenin sahip olmak istediği organizasyon tipidir.

Tümü