Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Raf Sistemleri Kullanım Alanlarına Göre Çeşitleri Nelerdir?

19.11.2021
Raf Sistemleri Kullanım Alanlarına Göre Çeşitleri Nelerdir?

Kullanım alanlarından biri olan depolama amaçlı kullanılan alanlarda bulunan raf çeşitleri olarak; palet, kolilerin konulduğu raflar, fazla eni bulunmayan fakat boyuna doğru uzanan ürünler için kullanılan konsol kollu raflar mevcut olmaktadır. Ayrıca ağır tonaja sahip yükler için kalıp raflar, asmakat raflarda yer almaktadır.

Zemine sabitlenme yapılmamış raylar sayesinde hareketli yapıda olan kayar raflar bulunuyor iken sırt sırta raf modelleri, mekik raf çeşidi bulunmaktadır.

Hizmet içerisinde bulunan rafların, başka bir sınıflandırması daha mevcuttur. Çelik yapılı, ağır yükler için olan ve hafif yükler için hazırlanan raflar  olarak sınıflandırma yapılabilmektedir.

Rafların Kullanıcısına Sunduğu Faydalar Kapsamında Neler Bulunmaktadır?

Raf sistemleri iş hayatında veya günlük yaşantımız içerisinde sistematik düzen ile baya zaman kazanılmasını sağlamaktadır. Bu durumda yapılan işe verimin artmasını sağlamaktadır.

Raf Çeşitlerinden Biri Sırt-Sırta Raf Sistemi Nedir?

Raf modellerinin çeşitleri içinde en çok tercih edilen raf olmaktadır. Kullanımı basit olması, zorluk çıkarmaması nedeniyle çok beğenilmektedir. Metrelerce yükseklikte bulunan veya en alçak kısımlara forklift yardımıyla yerleştirilme işlemi yapılmaktadır.

Yerleştirilme işlemi gerçekleşmesi için ürünlerin palet üzerinde bulunarak,  ürünlerin istediği zaman erişilebilecek yapıda olmaktadır.

Drive In Raf Modeli Neleri Kapsar?

Birçok depolama alanında sıklıkla kullanılan bir raf modeli olmaktadır. Aynı sınıfta bulunan ürünlerin,  çoğunlukla arka arkaya istifleme yapılan raf sistemi olmaktadır. Bu istifleme yönteminde farklı bpyutları ve ağırları aynı zaman dada farklı cins ürünleri tercih edilmemektedir.

Bunun yerine aynı cins olan, aynı ağırlık ve  hemen hemen yakın boyutlardaki ürünlerin istiflenmesi için kullanıma sunulmaktadır. Ürünlerin yerini kolaylamada büyük bir kolaylık sağlık sağlamaktadır. Diğer raf modelleri ile kıyaslama yapıldığında daha basit bir sisteme sahip olmaktadır.

Dinamik Servis Raf Modeli

Farklı boyutlara ve ağırlıklara sahip birçok kutu veya kolilerin taşınması için rulolar ya da makara şeklindeki ekipmanlar vasıtasıyla bir yerden bir yere götürülmesi gerçekleşmiş olmaktadır. Bu çalışma prensibinde kullanılan en büyük etken yerçekiminin olmasıdır. Bir başka isim olarak "Sipariş Hazırlama Rafları" olarak da  anılmaktadır.

Tümü