Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Raf Seçiminde Üzerinde Durulması Gereken Hususlar

15.04.2022
Raf Seçiminde Üzerinde Durulması Gereken Hususlar
  • Alacağının mobilya veya eşyanın ürün tipi  ve model tercihine
  • Ambalajlamadan geçen eşyaların ve paketleme işlemlerinin farklılıklarına
  • Eşyaların üzerine konulabilecek paletin ağırlığına, hacmine boyutuna ve modellerine göre,
  • Alınacak rafların yerleştirilmesi gereken duvarın zemin yapısına, rafların rengi ile duvar deseninin uyumlarına göre çok tercih edilmesi gerekmektedir.

Raf Kavramı Neyi İfade Eder?

Birçok eşyanın veya ürünün, farklı boyuttaki belgelerin düzenli ve sistematik olacak şekilde belli bir zaman dilimleri boyutunda  yerleştirilme yapılmasını gerçekleştirmektedir. Firma idarecilerin veya yetkililerin daha çok depolama işlemlerinin yapılmasında kullanılan odalarda, belli boyutlara sahip evrak ve eşyaları belli bir sınıflandırma ile, belirlenmiş zaman aralıklarında geliştirilmiş özel metal veya ahşap malzemeli sistemlerdir.

Raf Dekorasyonu İçerisinde Yer Alan Malzemeler

Her raf malzemesinin içinde bulunduğu ekipmanların, birbirinden çok farklı modellere eşlik etmesi gerekmektedir. Her rafın montajı, kurulumu, rafların ana malzemesinin ne olduğu, renkleri, desenleri gibi hususlardan yararlanarak ücret hususlarında fiyat aralıkları da değişkenlik göstermektedir.

Belli başlı bu değişiklikler sayesinde, birçok avantajı da beraberinde gelmektedir. Bu avantajlar arasında bütçeyi koruyan, müşterilerin beklenti ve taleplerinin karşılanabilecek olması yönünden hizmet sunmaktadır. Çağımızın en son, en ileri teknolojilerle donatılması nedeniyle raf ömrü ve raf modellerinde gelişmeler sağlanmaktadır. 

  • Paletli Modelinde bulunan raf sistemleri
  • Civatalı modelde yer alan raf sistemleri,
  • Çelik veya metal malzemelerden olan rafların bulunması. ,
  • Mikrobiyolojik olarak raf sistemleri çeşitler arasında bulunmaktadır.

Raf İşlemleri İçin Kullanılan Ekipmanların Avantajları

Herhangi bir işyerinde rafların, bazı bilgilerin  kayıt altında isteyerek tutulduğu arşivleme alanı bulunmaktadır. Bu raflarda oluşturulan, stok alanlarında belli sayıda bulunan ürün ve mobilyalar için basit ve konfor temalı seçimler yapmakta, kaydı tutulan birçok bilgiyi sağlamaktadır. İstiflenecek veya depolanacak eşyaların rutubet/nem almaması gerekmektedir. Zaman zaman rutubete engel olunmadığında bile nem alma miktarını ihtiyaçların karşılayabilecek şekilde en düşük miktarlara  indirgenmektedir.

Raf sistemleri çalışma hayatımızı kolaylaştırır. Çalışanlar arasında düzenli ve tertipli bir imaj sergilemektedir.

Tümü