Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Raf Sisteminde Seçim Yaparken Odak Noktaları

05.11.2021
Raf Sisteminde Seçim Yaparken Odak Noktaları
  • Raf sisteminin hangi malzemeden yapıldığına, sürdürülebilir malzemeden yapılıp yapılmadığına,
  • Raflara yerleştirilecek ürünün çeşidi ve moseline göre,
  • Paletin çeşidine, cinsine, kilogramına göre,
  • Rafın yerleştirileceği alanın duvarın yapısının özellikleri olmak üzere odak noktaları olmaktadır.

Raf Sistemleri Kullanım Alanları?

Çeşitli esnafın ve dükkan sahibinin kullanabileceği ekipman olan raflar; eczanelerden avukatlık bürolarında, polis merkezinden havaalanlarına kadar birçok idari bürolarda kullanılmaktadır. Sadece işyerleri değil, evlerimizdede sıkça kullanabilmekteyiz. Mutfak elemanı olarakta kullanılabilen raf, kavanozlar için  ideal yer kaplamayan bri ekipmandır.

Okullarda kitapların veya notların raflarda sıralanması (Hem öğrenci hem öğretmenler bu ekipmandan yararlanmaktadır.)

Evrak kayıt odalarında kullanılmaktadır.

Rafların Müşterilere Gösterdiği Yararlar Nelerdir?

Evrak kayıt odalarında tutulan belge ve eşyaların konulduğu raf sistemi nedeniyle bir düzen oluşmaktadır. Belli periyotlarda gelen evrak ve eşyaların bu odada raflar sayesinde tabiri caizse derli toplu olmasını sağlanmaktadır. Bu düzen sayesinde zamandan tasarruf ederken aynı zamanda verimde artış gözlemlenmesini sağlamaktadır. Arşiv odalarında kayıt altında tutulması gereken evrakları raflarda bulunduğu kısımda rutubetten ayrı tutar, duvarlarda ve zeminde oluşabilecek su taşkınındanda korumaktadır. Raf sistemleri çalışmalarınızı konforlu ortamlarda yapma imkanları sunmaktadır. Dilediğiniz zaman kendiniz dahi sökme takma yaparak, rafları yenileyebilirsiniz.

Raf Sistemleri Nedir?

İşletmelerin, kurumların veya firmaların genellikle depolama alanlarında kullanılan özel metal ekipmanlardır. Bu ekipmanların asıl amacı; aynı veya farklı tür yazışmaları ve eşyaları düzenli bir sıralamayla iyi bir görüntüye sahip alanın oluşmasını sağlamaktır.

Raf Seçiminde Neler Göz Önünde Olmalı?

  • Raf ve raflarda duracak ürün modeline
  • Ambalaj malzemenin çeşitliliğine,
  • Rafların üretim malzemesindeki belli bir koruyucu malzemesi olup olmamasına göre,
  • Raf sisteminde bulunan, yangın tesisatı ve ekipmanlarının montaj işlemlerine göre seçim yapmalı, bu sıralanan konulara dikkat edilmelidir.

Ağır Rack Raf Modeli Nedir?

Hafif palet ve ağır palet üzerine konulmuş yüklerin taşınması için belli zaman periyotları içerisinde kullanılan raf sistemidir. Mukavemeti ve dinamiği yüksek ekipmanlardır. Raf sisteminin ayak bölümleri ise büküm saç veya metal malzemeden üretim yapılmaktadır. Çok yüksek ücrete sahip olmasına rağmen en çok verimi de kendisi sağlamaktadır.

Tümü