Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Raf Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

22.10.2021
Raf Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?
  • Ürün tipi  ve modelinize
  • Ambalaj ürünlerinin ve ambalaj paketlemenin çeşitliliğine,
  • Paletin ağırlığına, hacmine ve modeline göre,
  • Rafın yerleştirileceği alanın zemin desenine çok dikkat edilmelidir.

Raf Kelimesi Nedir?

Birçok eşyayı, ürünü, evrakları düzenli olarak belli bir zaman dilimleri içerisinde  yerleştirilmesini sağlamaktadır. Firmaların, yetkililerin daha çok depolama amaçlı kullanılan odalarda, evrak ve eşyaları belli bir sıralamayla belli periyot aralıklarında geliştirilmiş özel metal veya ahşap sistemdir.

Raf Sistemlerinde Kullanılan Malzemeler

Her raf ekipmanı birbirinden farklı modellerdedir ve fiyat aralıkları da değişkenlik göstermektedir. Bu değişiklikler ile beraber hem cebinize  uygun hem de beklentilerinizi karşılanmasına yönelik hizmet sunmaktadır. İleri sürüm teknolojiler sayesinde raf modellerinde gelişmeler sağlanmaktadır.

  • Paletli raf sistemleri
  • Civatalı raf sistemleri,
  • Çelik veya metal raflar,
  • Mdf/sunta/mdf lam raf sistemleri çeşitler arasında yer almaktadır.

Raf Ekipmanların Avantajları

İş yerinde bazı evrakların kayıt altında tutulduğu arşivleme alanınızda raflarda oluşturulan, stok alanlarında basitlik ve konfor sağlamaktadır. Evrakları veya depolanacak eşyaların rutubet/nem almasına engel olmaktadır. Engel olamadığında bile nem alma dozajını minumuma indirmektedir.

Raf sistemleri çalışma hayatımızı, iş verimini etkilediği de açıktır.

Raf Sistemlerinin Kullanım Alanları Nelerdir?

AVM' lerde bulunan dükkanlarda çeşitli amaçlarla kullanılmaktadır. Mesela ilaç satan bir eczaneci. Eczane ilaçların düzenli olarak sıralayıp, hastaların ihtiyaçlarına göre hemen tedarik etme özelliğini bulundurmalıdır.

Evrak ve numune kayıt odaları

Günlük yaşadığımız evlerimizde herhangi bir bölümünde çeşitli dekoratif amaçlarla kullanılmaktadır.

Raf Seçiminde Hangi Desen ve Hangi Renk Olmalı?

Rafların yerleştirileceği alanın tavan ve taban renkleri bir ahenk içerisinde yer almalıdır. Bunun yanı sıra kullanılacak desende çok sade olmalı veya hiç kullanılmamalıdır. Aşırı desen şekilleri göz yormaktadır. Yoğun ve koyu renklere nazaran açık tonlarda ve canlı renkler seçilmesi istenir. Mesela açık mavi, beyaz, krem, açık yeşil, soluk sarı tonları olabilir.

Raf Çeşitlerinden Biri Sırt-Sırta Raf Sistemi Nedir?

Raf sistemlerinin çeşitleri arasında sıklıkla tercih edilen ve kullanılan çeşididir. Yükseklere ve alçaklara yerleştirilen palet üzerindeki ürünleri alınabilecek modelde olmaktadır.

Tümü