Raf Sistemleri Kullanım Alanları Nerelerdir?
https://egeraf.com.tr/
15.10.2021
Alışveriş mağazalarında çeşitli ürünlerin düzenlemesi amacıyla; - Okullarda kitapların raflarda sıralanması, -Depo ve arşiv alanları, -Yaşadığımız hanelerdeki odalarda çeşitli dekoratif amaçlarla kullanılmaktadır.
Rafların Size Sunduğu Faydalar Nelerdir?
Depolama ve evraklarınızın kayıt altında tutulduğu arşiv alanınızda raflar sayesinde oluşturulan düzen sayesinde, stok alanlarında takipte kolaylık sağlamaktadır. Arşivde kayıt altında tutulması gereken evrakları raflarda bulunduğu kısımda nemden uzak tutar, su baskınından korumaktadır. Ayrıca düzenli sıralama yapmanızada yardımcı olmaktadır. Raf sistemleri çalışmalarınızı daha hızlı ve daha rahat ortamlarda yapma olanakları sunmaktadır. Dilediğiniz zaman kendiniz dahi sökme takma yaparak, rafları yenileyebilmekte veya değiştirebilmektesiniz. Yeni düzenlemeler yapacağınız sahaya veya taşınacağınız alana kolaylıkla sökme-takma yaparak taşıma kolaylığı da sağlamaktadır.
Raf Sistemleri Nedir?
İşletmelerin veya firmaların genellikle depolama alanlarında (stoklarda) kullanılan ve istiflemeyi düzenli bir hale getirmek için geliştirilmiş özel metal proseslerdir. Bu proseslerin amacı; aynı veya farklı tür ürünleri düzenli bir sıralamayla iyi bir görüntüye sahip alan oluşturmaktır.
Raf Seçiminde Nelere Bakılmalı?
- Ürün şekil ve modelinize
- Ambalaj ürünün çeşitliliğine,
- Paletin ağırlığına ve modeline göre,
- Rafların üretim malzemesindeki belli bir koruyucu malzemesi
- Rafın yerleştirileceği alanın zemin veya döşemesinin çeşidi,
- Raf sisteminde bulunan, kullanılacak yangın tesisatı vb uygulamaların yük ve montaj şekillerine göre seçim yapmalı, bu sıralanan hususlara dikkat edilmelidir.
Ağır Rack Raf Çeşitleri Nedir?
Palet ve ağır palet üzerine konulmuş yüklerin taşınması için sürekli olarak kullanılan raf sistemidir. Mukavemeti yüksektir. Bu neden dolayı da güçlü olmaktadır. Raf sisteminin ayak bölümleri ise büküm saç malzemeden imal edilmektedir. Çok yüksek maliyete sahip olmasına rağmen en verimli şekilde kullanımı sağlamaktadır.
Raf Çeşitleri Kaça Ayrılır?
Paletli, civatalı raf, bavul raf, ağır rack, mekik depo, sırt sırta-back to back, paletsiz, içine girilebilir, kaydırmalı olarak proses çeşitlerine göre altı çeşit olmaktadır.
Yapıldığı malzemeye göre de çeşitleri bulunmaktadır. Bunlar; ahşap, çelik, çdemir, plastik malzemedir. Bunların en sağlıklı olanı tabiki ahşap olmakta iken, en çevreci ve geri dönüşüme sahip olan malzeme ise plastiktir.