Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Kayar Raf Sistemi Nedir?

24.09.2021
Kayar Raf Sistemi Nedir?

Kayar raf sistemi günümüzde en çok tercih edilen raf sistemleri arasında yer. Kullanım kolaylığı ve yoğun raf sistemi ile müşterilerin memnuniyetini kazanmıştır. Kolaylığı, boşaltma yönüne doğru kendinden kayması gibi kolay işlemleri müşterilere sağlaması, raf sistemlerine olan ilgiyi artırmıştır. Bu sistem sayesinde birçok kanalı yan yana veya üst üste koyarak çoklu rafların oluşturması sağlanmaktadır. Müşterilere sağladığı bir diğer fayda ise yükleme ve boşaltma alanlarının farklı olmasıdır. Depoda veya markette bir yandan boşaltma işlemi yapılırken diğer yandan yükleme işlemi yapılabilmektedir. Genellikle kayar raf sistemlerinde fifo yöntemi uygulanmaktadır. Kayar raf çeşitleri şu şekilde sıralanır,

  • Paletli kayar raf
  • Makaralı kayar raf

Kayar Raf Sistemlerinin Avantajları Nelerdir?

Kayar raf sistemlerinin, müşterilere sağladığı avantajlar çok fazladır. Bu sistemlerin müşterilere sağladığı faydalar şu şekilde sıralanmaktadır,

  • Kayar raf sistemleri sayesinde, raf ömrü kısa olan ürünler kolaylıkla kontrol edilebilmekte ve yenilenmektedir.
  • Kamera sistemleri ile minimum alanda maksimum fayda sağlanmaktadır. Üst üste ve yan yana bir çok kanalın montajlanarak oluşturulduğu kayar raf sistemleri, depolama konusunda yoğunluk sağlamaktadır.
  • Kayar raf sistemleri, paletlerin üzerine eğimli bir şekilde kendinden kayması için ağır makara kanallarından oluşmaktadır.
  • Kayar raf sistemleri müşterilerin isteğine göre farklı malzeme cinsine ve yapısına göre ayarlanmaktadır.
  • Kayar raf sistemleri sayesinde, yapılırken herhangi bir insan gücüne ihtiyaç duyulmaz.
  • Ürünlerin tahliye işlemi çok kısa sürede tamamlanarak, hızlı bir tedarik sürecinin oluşması sağlanır.

Kayar Raf Sistemlerinin Kullanıldığı Alanlar

Kayar raf sistemleri, günümüzde her sektör için, depolama gibi alanlarda kullanılmaktadır. Daha çok ticaret işlerinin yürütüldüğü firmalarda ve bu firmaya ait depolarda siparişlerin doğru ve hızlı bir şekilde hazırlanması sağlanır. Kayar raf sistemleri, depolarda uygulanan fifo yönteminin tedarik sürecinin kusursuz işlenmesi sürecinde kullanılır. Genel olarak lojistik alanında kullanılan kayar raf sistemleri, depolarda mal kabul ve sevk işlemleri sırasında kullanılmaktadır. Raf sistemlerinde yer alan makaralara hem nakliye görevini üstlenirken hem de depolamada gerek duyulur.  Kayar raf sistemleri ile büyük ve küçük ürünlerin tümünün  doğru biçimde depolanması sağlanmaktadır.

Tümü