Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Raf Seçimi Nasıl Olmalı?

17.09.2021
Raf Seçimi Nasıl Olmalı?

İşinize yarayacak rafları seçerken, dikkat etmeniz gereken birçok nokta bulunmaktadır. Yanlış raf seçimi işinizi kolaylaştırmak yerine zorlaştıracaktır. Raf seçerken dikkat etmeniz gereken noktalar şu şekilde sıralanmaktadır,

  • Raf seçiminde ilk olarak dikkat etmeniz gereken dayanıklı ve kaliteli olmasıdır. Ucuz almak istediğiniz raflar uzun ömürlü olmayarak paranızın boşa gitmesi neden olabilir.
  • Raf almaya karar verdikten sonra, ne tür bir rafa ihtiyacınız olduğuna karar verip, satın almanız gerekir.
  • Raflara ağır eşyalar koyacaksınız, raf seçimini metallerden yana kullanmanız önerilmektedir.
  • Ortalıkta duran eşyaları yerleştirmek için bir raf arıyorsanız, büyük boyutlarda bir raf işinizi görecektir.

Raf Montajı Nasıl Yapılır?

Rafların elinize ulaşmasının ardından, montajının nasıl yapıldığı konusunda pek bir bilginiz yoksa, uzman birinden yardım alabilir ya da montajı kendiniz yapabilirsiniz. Raf montajı şu şekilde yapılmaktadır,

  • Satın aldığınız raf birden fazla parçadan oluşuyorsa, vidalama yöntemini kullanmalısınız.
  • Daha sonra, rafın montajının yapılacağı yere gelerek, rafı düz bir şekilde duvara ayarlamanız gerekmektedir.
  • Öncelikle rafın ayaklarını vidalama yöntemi ile duvara sabitleyin. Daha sonra montajı bitirmek için rafları yanınızda olan bir kişinin yardımı ile montajlayarak duvara sabitleyin.
  • Montajın bitmesinin ardından istediğiniz ürünleri rahatlıkla koyabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

Raf Kullanım Alanları

Raflar farklı sektörlerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Özellikle market, depo gibi yerlerde raflara yoğun bir ihtiyaç vardır.  Dayanıklı ve sağlam rafların depolarda daha çok tercih edilmesi, raflara olan ilgiyi artırmıştır. Metal rafların yanında ahşap raflarda daha çok tercih edilmektedir. Genel olarak ahşap raflar marketlerde ve evlerde kullanılmaktadır. Evlerde estetik bir görüntü yakalamak isteyen insanlar ahşap rafları tercih etmektedir.  Metal raflar, uzun ömürlü olması bakımından, ahşap raflardan daha fazla kullanım alanına sahiptir. Ancak yaşam alanlarında ve evlerde dekoratif bir görüntü vermedikleri için tercih edilmezler. Genel olarak iş yerleri ve daha kurumsal yerlerde metal raflara rastlamak mümkündür. Raf seçiminde dikkat edilmesi gereken ihtiyaca uygun olmasıdır. Rafı kullanılacak alan belirlenerek, metal ve ahşap olmasına daha sonra karar verilmelidir. Raf seçimi yapmak için, alanında uzman kişilerden yardım almak daha doğru bir karar olacaktır.

Tümü