Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Raf Sistemleri

10.09.2021
Raf Sistemleri

Raf 2000'li yılların başlarında modern hayatta varlığını göstermiş durumdadır. Eskiden bu rafları insanlar sadece ihtiyaçlarından dolayı kullanırlardı fakat  daha sonrasında ise yani günümüzde ihtiyaçları olmasa bile görsellikten dolayı kullanmaya başladılar. Eşyalarınızı düzenli dizebileceğiniz kat kat düzeneklere raf denmektedir. Görüntüleri çok kolay gözükse de aslında yapımları kolay değildir. İlk başlarda marangozluk işi olarak görülse de daha sonralarda ihtiyaç olarak arttığından dolayı herkes kendilerine göre raf düzenler ve yapar hale geldi. 

Dayanıklılık açısından ve kullanım açısından metaller daha iyi olmasına karşın görsellik açısından tahtalar daha güzeldir.

Özellikle alışveriş merkezlerinde ya da mağazalarda alıcıyı daha rahat ettirmek ve alışverişlerini daha kolay yapabilmeleri adına her biri raf kullanmaktadırlar.

Bütün sektörde tercih edilebilen bu raflar sadece iş yerlerinde değil ihtiyaç ya da görsellikten dolayı evlerde de tercih edildiği görülmektedir. Ve insanların çoğunluğu bu rafları tercih ediyorlar.

Her tarza hitaben oluşturulan bu raflar birçok açıdan insanlara destek olmaktadır.

Bazı raf çeşitleri vardır:

Metal Raflar

Diğer raf türlerine göre metal raflar daha dayanıklıdırlar çünkü içerdikleri özel yapılarından dolayı  daha dayanıklıdırlar ve ağır eşyaları taşıma güçleri diğer raflara göre daha fazladır. Mağazalarda, ofislerde, iş yerlerinde metal raflar kullanımı daha yaygın olarak görülür. Metal raflar diğer raflara göre daha kolay temizlenir. Bu rafları isteğe ve zevke göre renklendirme ve süsleme yapılabilmek mümkündür.

Tahta Raflar

Görsel açıdan birçok çeşidi olan tahta raflar herkesin tavsiye ettiği modern raf arasında yer almaktadır. Diğer raflara göre, özellikle metal raflara göre daha ucuz ve kullanışsız olduğu bilinmektedir. Çünkü metal raflar içinde barındırmış oldu özel yapılarından dolayı daha ağır eşyaları taşıyabilme gücüne sahiptirler.

Arşiv Rafları

Bu tür raflar, fazla dosya oluşturabilecek arşiv odalarında kullanılan raflardır. Bu ortamda kullanılan raflar aradığınız dosyayı daha çabuk bulmanızı sağlar ve vakitten tasarruf etmenize yardımcı olur. Ayrıca işinizin bittiği dosyaları da sıralamaya göre dizmeniz için raflar önemli bir yer tutar. Bu sayede arşiviniz daha düzenli ve kullanıma açık bir hale gelmiş olur.

Tümü