Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Rafların Avantajları

03.09.2021
Rafların Avantajları
  • Raflar istenilen yükseklikte yapılarak alandan tasarruf sağlanılır.
  • Değiştirilmek istendiği takdirde kolayca bozulup başka bir yere taşınma durumu söz konusudur.
  • Raflarından ürünleri kolayca gözümüze kestirerek aradığımız ürünü bulmamıza olanak sağlar.
  • Maliyetleri ve ücretleri çok fazla olmamakla beraber kolay bulunan sistemlerdir.
  • Ürünleri düzgün bir şekilde düzenli bir biçimde saklanmasını sağlar.
  • Ayrıca bu raflar Bir iş yerinde olası bir kazaya sebebiyetleri azaltır.

Tür bakımından oldukça çeşitlilik gösteren rafların avantajları saymakla bitmez. İnsanların hayatlarını kolaylaştıran bu rafların dezavantajlarının da olabileceğini unutmamalıyız. Her ürünün avantajları olduğu gibi bu raflarında dezavantajları vardır.

Örneğin bir rafı üzerine koyacağınız ürüne göre seçmediğiniz takdirde hem rafınız zarar görür hem de üzerine koyduğunuz ürünün kırılma şansı çok yüksektir. Bu yüzden üzerine koyacağınız ürünün toplam ağırlığını aşağı yukarı bir tahmin ile değil de net bir ağırlığını hesaplayarak o şekilde raf seçimini yapmanız daha yerinde olacaktır.

Raflar İle Alakalı İş Güvenliği

Raflar yere iyi bir şekilde monte edilmesi gerekir. Rafa yerleştirilecek ürünün ağırlığı iyi belirlenerek gerekli raf o şekilde yapılmalı. Ölçüleri sağlam alınmalı ve güvenlik açısından onaylanmış bir şekilde yapılmalıdır. Tasarımı sağlam bir şekilde alıcı tarafından belirlendiği gibi yapılmalıdır. Garantisi hala devam eden ve garantisi henüz dolmayan bu rafların ömrü kısa olduğu takdirde gerekli yerlere şikayet edilerek haklarınız aranmalıdır.

Raf yapımında da çok dikkatli olunması gerektiğini unutmamak gerekir. Olası bir olumsuzluk durumunda iş güvenliğinizi yitirebilir ve kötü sonuçlar görebilirsiniz.

Raflar ile Yer Sorununun Giderilmesi

Yer sorunu herkes tarafından bir sıkıntı haline gelmektedir. Özellikle bu sorunu mağazalar, firmalar gibi topluluğu barındıran yerler daha çok yaşadıkları görülmektedir. Bu sıkıntıyı az da olsa gidermek için bu yerler raf sistemini kullanarak sorunlarına çözüm getirmişlerdir.

Rafları üst üste koyarak koridor boşluğu yapmadan yerleştirme yaptığınız takdirde yerinizi biraz daha açmış olacaksınız. Bu şekilde boşluksuz raf dizdiğinizde fazla bir yere ihtiyacınız kalmamış olur ve deponuzun  mevcuttaki yerini daha iyi bir şekilde kullanıma sahip olursunuz. Raf sistemi kurarken usta bir kişiden yardım almayı da unutmayın.

Tümü