Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Paslanmaz Raf Çeşitleri

20.08.2021
Paslanmaz Raf Çeşitleri

Günümüzde de en çok tercih edilen paslanmaz raflar her ihtiyaca karşı yardımcı hale gelmiştir. Eşyaların daha düzenli bir şekilde ve az yer kaplamasını sağlayan bu rafların en kullanışlısı paslanmayan raflardır. Temizlik açısından daha olumlu sonuçlar veren bu raflar oldukça kullanışlıdır. Dış etkilere karşı da dayanıklı oldukları söylenir. Bu yüzden bu raflar tercih edildiği takdirde zarar gördüğünde yerine başka alınmayacağı için ekonomide kar etmiş olursunuz.

Bu paslanmayan raflar, bütün kimyasallara karşı dayanıklıdır ve asla pas tutmazlar. Yatırım amacıyla tercih edilen bu paslanmaz raflar uzun süre dayanıklılığını koruyarak tekrar tekrar raf almanızı önlemektedir. Bu raflar genellikle su damlama riski olan bölgelerde tercih edilmektedir. Adından da anlaşılacağı gibi su damlasında bile pas tutmamaktadır. Bu da paslanmayan rafların taleplerini arttırdığını gösterir.

Paslanmaz Rafların Özellikleri

  • Hiçbir kimyasal maddeye karşı pas tutmazlar.
  • Bu paslanmaz raflar genellikle krom ve çelik maddelerinden yapılmaktadırlar.
  • Uzun ömürlü olan bu raflar kullanış açısından çok dayanıklıdırlar.
  • Ayrıca çok ağır ve fazla yük taşıdıklarında da hiçbir şekilde etkilenmezler ve kırılmazlar. En ufak bir zarar bile görmezler.
  • Bu paslanmaz raflar alıcının zevkine ve isteğine göre de farklı renklere boyanabilir ve çeşitli tasarımları da yapılabilmektedir.

Rafların birçok çeşitleri olduğu gibi en trendi ise kayan raflardır. Günümüzde çok rağbet gören bu kayan raflar her bütçeye göre fiyat aralıkları vardır. Çok şık olmalarına karşın kullanımları da çok rahattır fakat diğer raflara göre mekanik olduklarından dolayı daha kullanışsız olduğu tespit edilmiştir. Ama bu kayan raflar yer açısından daha az yer kapladığı da söylenilebilir.  Fiyat aralıkları değişiklik gösterdiği söylense de diğer raflara göre maliyeti daha fazladır. Çünkü tasarımında kullanılan malzemeler ve günümüz şartlarına göre daha modern kabul edildiklerinden dolayı fiyatları oldukça pahalıdır.

Seçeceğiniz rafların kalınlıkları ve boyları da isteğe ve zevke göre de değişiklik gösterir. Daha kullanışlı olması açısından kalın raflar çok daha rağbet görmektedir.

Seçeceğiniz raflara göre uzman bir kişiden teknik bilgi alarak doğru bir şekilde monte etmelerini isteyin.

Tümü