Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Raf Sistemlerinin Monte Edilmesi

16.07.2021
Raf Sistemlerinin Monte Edilmesi

Raf sistemleri, ülkemizde çok fazla alanda kullanılan sistemlerden birisidir. Raf sistemlerinin kullanım alanları o kadar fazladır ki bu rafları evlerimizde dahi kullanırız. Rafların kullanım kolaylığı ve hayatı çok büyük derecede kolaylaştırma özelliği sebebi ile gerek evlerde gerek iş yerlerinde kullanımı giderek artmaktadır. Bu raf sistemlerinin kullanıldığı alanlardan bazılarına örnek verecek olursal: ev, iş yeri, ofis, kantin, yemekhane, depolar, okul, hastanelerz kütüphaneler, giyim mağazaları, marketler, kafeler ve pastaneler gibi pek çok alanı sayabiliriz. Bu alanların her birinde kullanılan raf sistemlerinin özellikleri değişiklik göstermektedir. Raf sistemlerinin her birinin monte edilmesi çok önemlidir. Bu durum, hem rafların üzerindeki ürünlerin güvenilirliği için önemli iken hem de insanlar için oldukça önemlidir. Bu sebeple raf sistemleri mutlaka duvara monte edilmelidir. Aksi taktirde en ufak bir hatada bile çok büyük hasarlar ortaya çıkabilmektedir.

Raf sistemleri, özellikle evlerde ve okullarda, çocukların ve bebeklerin güvenliği için duvara monte edilmelidir. Bu monte edilme işlemi sırasında yeteri kadar çivi ile monte işlemi yapılmalıdır. Tek bir çivileme ile monte işlemi yapılmamalıdır. Ayrıca monte işlemini yaparken kullanılacak çivilerin boylarının da yeteri kadar uzun olması da çok önemlidir. Her ne kadar çivilerin boylarının çok önemli olmadığı düşünülse de çiviler çok kısa olursa duvarda yeterince ilerleyemez ve en ufak sarsıntıda raf sistemi hemen devrilebilir. Bu nedenle raf sistemlerini monte ederken çivi tercihi çok ama çok önemlidir. Bir başka önemli olan konu ise raf sistemlerinin monte edilsikten sonra üzerine koyulan eşyaların sayısıdır. Raf sistemi duvara monte edildi diye bu duruma güvenip raf sisteminin taşıyamayacağı kadar fazla yükü üzerine koymak, raf sistemlerinin kırılmasına, hatta duvarın da zarar görmesine dahi sebep olabilmektedir. Bu nedenle monte işlemi yapıldıktan sonra bile raf sistemlerinin üzerine koyulacak olan ürün sayısına dikkat edilmelidiir.

Raf sistemlerinin monte edilmesinin en büyük avantajlarından birisi de deprem anında bu raf sistemlerinin insanlar için tehlike arz etmemesidir. Raf sistsmleri monte edilmezse direk devrileceği için can kaybına sebep olabilmektedir.

Tümü