Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Hangi Raf Sitemleri Seçilmelidir?

03.02.2023
Hangi Raf Sitemleri Seçilmelidir?

“Hangi raf sistemleri seçilmelidir?” sorusuna verilebilecek en doğru cevap raf sistemlerinin ne amaçla yapılacağına göre olmalıdır. Amaca uygun yapılması istenen depo içindeki alanın kullanılma amacına, boyutlarına ve türlerine göre yapılacak olan raf sistemlerinin doğru bir şekilde projelendirilmesi gerekmektedir. Ancak maalesef raf sistemleri için genel olarak maliyeti düşürebilmek adına var olan durumu idare edebilecek depo yapılmaktadır. Bir süre sonra da işletmenin artan genişleyen kapasitesi nedeni ile de var olan depo alanları için genişletme alternatifleri aranır. Tabi var olan mekanı genişletmek için ise deponun olduğu bölgede boş bir yer varsa mümkün olabilmektedir.

Raf sistemleri yerine depo kullanılması ve sonrasında var olan depoların genişletilebilmesi, depoların bölüm bölüm yapılabilmesi mekanı geniş olanlar için oldukça kolay olmakta ve dolayısı ile de işlerin aksamamasına yardımcı olmaktadır. Ancak imkanı, alanı, yeri olmayan için farklı depo alanları arayışına girmektedir ki bu durum maliyeti oldukça yükseltmektedir. İşin en başından maliyetin yükselmemesi için kaçınılan her durum gibi raf sistemlerinden de kaçınmak sonrasında çok daha büyük masraflara, zaman kaybına dolayısı ile de işlerin aksamasına neden olabilmektedir. Zamanında göze alınmayan masraflar daha sonra farklı yerlerden zarar etmeye neden olabilecektir.

Mevcut olan ya da tutulacak olan depoların uygun olan raf sistemleri ile döşenmesi işin daha planlı, sistemli olmasına yardımcı olacaktır. “Hangi raf sistemleri seçilmelidir?” sorusana verilmesi gereken doğru cevap yapılacak olan işin niteliği, amacına göre planlanır. Depo olarak seçilen alanın her karesi yapılacak olan işe göre düzenlenir. Gerekli olan tüm planlama, proje işlemleri yapıldıktan sonra ise başta maliyetli gibi görülen raf sistemleri için yapılan harcamalar yapılacak olan tüm işlemlerin aksamadan sistemli bir şekilde yürümesine yardımcı olur.

“Hangi raf sistemleri seçilmelidir?” sorusuna yanıt verecek olan kişi ya da kişilerin doğru yönlendirmeler yapabilmesi için referans sahibi, tecrübeli ve raf sistemleri konusunda sınırsız alternatif sunabilen ve her duruma çözüm bulabilen kişiler tarafından yapılması sonrasında sorunların çıkmamasına ve yapılan masrafın yerine ve yerinde olmasına büyük fayda sağlayacaktır.

Tümü