Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Raf Sistemlerinin Dayanıklılığı

22.04.2022
Raf Sistemlerinin Dayanıklılığı

Raf sistemleri, pek çok şekilde ve pek çok sebep ile kullanılabilen ve oldukça kullanışlı ürünlerdir. Çok kullanışlı olmalarından dolayı raf sistemleri hem dünyada hem de ülkemizde sık sık tercih edilen ürünlerden olmuştur. Raf sistemlerinin pek çok özelliği bulunmakla beraber bu yazımızda raf sistemlerinin dayanıklılığından bahsedeceğiz. Raf sistemlerde kullanılan hammaddeler, raf sisteminin hangi amaçla yapıldığına ve hangi ürünleri taşıyacağına göre değişiklik gösteren bir konudur. Ayrıca raf sistemlerinde kullanılan hammaddeler, yalnızca göz zevki için de tercih edilebilmektedir. Fakat raf sisteminde kullanılan hammadde ve dayanıklılık birbirleri ile doğru orantılı oşçlan iki özelliktir.

Raf sistemlerinde en çok tercih edilen hammaddeler örnek olarak plastik, ahşap, metal, cam örnekleri verilebilir. Bu hammaddelerin herbirinin farklı özellikleri olduğu gibi farklı dayanıklılıkları da vardır. Dayanıklılık, raf sistemleri için oldukça önemlidir. Bunun sebebi raf sistemlerinde taşınacak ya da sunulacak olan ürünlerin güvenliğinin sağlanmasının çok önemli olmasıdır. Raf sistemlerinde taşınacak olan ürün ağır iken eğer bu yükü taşıyamayacak bir hammaddeden üretilmiş bir raf sistemi kullanılır ise o ürünlerin zarar görme ihtimali oldukça yüksek olur. Raf sistemlerinin dayanıklılıkları bu nedenle göz ardı edilmemelidir.

Cam maddesinden yapılmış olan raf sistemleri genellikle pastane ve kafelerde kullanılmaktadır. Bu cam maddesinden yapılan raf sistemlerinin çatlama gibi bir dezavantajı bulunur. Bu sebeple bu raf sistemlerine aşırı sıcak ya da aşırı soğuk ürünler koyulmamalıdır. Ayrıca çok ağır ya da birden fazla ürün de koyulmamalıdır. Aksi taktirde çatlamalar ve kırılmalar meydana gelir ve rafın üzerindeki ürünler de bu şekilde zarar görür.

Plastikten üretilen raf sistemlerinin dayanıklıkları oldukça düşüktür. Bu sebeple çok daha hafif olan ürünlerin taşınması için plastikten üretilen raf sistemleri kullanılmaktadır.

Metal ve ahşaptan üretilen cam sistemleri oldukça dayanıklıdır. Bu raf sistemlerine ağır ürünler koyulabilmektedir. Özellikle metal raf sistemleri dayanıklılık açısından çok iyidir. Sıcak ve soğuk ürünleri de rahatlıkla taşıyabilme özelliğine sahiptir. Bu nedenle metal raf sistemleri genellikle hastaneler ve yemekhanelerde sık sık kullanılan ürünlerdendir.

Tümü