Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Raf Sistemlerinde Renk Tercihi

24.03.2023
Raf Sistemlerinde Renk Tercihi

Günümüzde raf sistemleri pek çok yerde kullanılmaktadır. Bu yerlere örnek olarak eskiden depo ve market zincirleri gibi yerler verilebilmekte iken şimdilerde ev, ofis, yemekhane ve okul gibi pek çok yerde raf sistemlerini görmek mümkün hale gelmiştir. Raf sistemlerinin kullanım alanları çok geniştir. Raf sistemleri dilediğiniz renk ve boyutta yapılabilmekte olan özelleştirebilme imkanı bulunan sistemlerdir. Raflara aklınıza gelecek her şeyi koyabilirsiniz. Depolarda ürünleri, evde ortadan kalkmasını istediğiniz eşyaları, okulda kitapları ve yemekhanelerde de tabak çanak gibi eşyaları koyabilirsiniz. Bu sebeple bulunduğunuz her ortamda raf sistemlerine ihtiyaç mevcuttur.

Raf sistemleri pek çok şekilde, boyutta ve renkte olabilmektedir. Genellikle metal ve beyaz renklerin kullanıldığı raf sistemleri bazen de siyah, kahverengi gibi koyu renklerde de üretilebilmektedir. Bu renk farklılığı genellikle bulunulan ortamdan bağımsız olarak seçilmektedir. Çünkü raf sistemleri genellikle depolarda kullanılmaktadır. Fakat market zincirleri gibi belli başlı bir renk teması olan yerlerde kullanılacak olan raf sistemlerinin rengi kendiliğinden belirlenmektedir. Raf sistemlerinin seçiminde eğer belirli bir tema renginiz yok ise daha açık renklerde seçim yapmanız sizin için daha uygun olacaktır. Raf sistemleri bulundukları her ortamda en büyük objeler olacakları için bu rafların en açık renklerde olması ortamın daha aydınlık ve ferah gözükmesini sağlayacaktır. Bu sebeple depolar, yemekhaneler, okullar, ofis ve evlerde kullanılacak olan bu raf sistemlerinin beyaz, krem ya da metal tonlarında olanlarının yaptırılmasını tavsiye etmekteyiz.

Raf sistemlerinin yukarıda belirtilen beyaz, krem, metalik renkler dışında farklı renklerde de yaptırmak elbette mümkündür. Özellikle son yıllarda moda olan ve sadeliği ve doğallığı yansıtan çam gibi ahşap renkler, raf sistemlerine de kolaylıkla uygulanabilmektedir. Çam, ceviz gibi bir çok ahşap rengi eşya seçiminde tercih edilmeye başlanmıştır. Bu sebeple bulunduğunuz ortamın daha doğal ve sıcak tonlara sahip olmasını isterseniz raf sistemlerinizi de bu ahşam tonlarında tercih edebilirsiniz. Bu objeler çok büyük oldukları için odadaki renk temasını belirleyen ana etmen olacaktır. Bundan dolayı raf sistemlerinin renklerinin belirlenmesi önemlidir.

Tümü