Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Civatalı Raf Sistemleri

25.08.2017
Civatalı Raf Sistemleri

Civatalı raf sistemleri genel olarak ufak çaplı olan depolarda oldukça fazla tercih edilmektedir. Raf sistemlerinde raf tablalarının ayak kısmına bağlanması sonucu ile oluşmaktadır. Kullanışı oldukça basit olan Civatalı raf sistemleri kolayca sökülebilen ve kullanışlı olmasının yanında tekrar montaj edilebilme özelliği ile de çelikten oluşan civatalı raf sistemleri bu özelliği ile de oldukça ekonomik olmaktadır.

Civatalı raf sistemler genel olarak 4 adet L şeklinde profil ayaklardan oluşmaktadır. Civatalı raf sistemleri üzerine konulacağı yükün ağırlığına göre 1,5 mm veya 2 mm kalınlıkla yapılabilmektedir. Ayrıca civatalı raf sistemleri üzerinde yer alan L şeklinde oluşan profil ayakların ölçüleri 40x40 veya 40x60 mm’den yapılabilmektedir. Civatalı raf sistemleri içinde yer alan rafların ana omurgasını oluşturan L şeklindeki profil ayakların üstünde yer alan yatay ile dikey delikler yer almaktadır. Bu delikler yardımı ile raf tablaları ayak kısmına bağlanmakta ve raf aralıklarının istenildiği gibi oluşturulmasında büyük katkı sağlamaktadır.

Civatalı raf sistemleri içinde yer alan raf tablalarının ölçüsünün ve kalınlıklarının farklı çeşitleri bulunmaktadır. Raf sistemleri içinde yer alan tablalara konulacak olan yükün öçlülerine göre tercih edilmelidir. Civatalı raf tablaları 0,70 mm kalınlığından başlamakta ve raf kalınlıkları 2 mm’ye kadar çıkabilmektedir. Civatalı raf sistemleri içinde yer alan raf tablaları ile profil ayaklar DKP özelliği ile paketlenmekte veya rulo saçların işlenmesi ile yapılabilmektedir. Ayrıca delik oluşturma ve büküm gibi işlemlerin gerçekleştirilmesi sonucunda tablalar ile profil ayaklar oluşturulmaktadır. Civatalı raf sistemleri içinde yer alan raf tablalarda oluşturulan delikler yardımı ile de profil ayak bağlantıları yapılmaktadır. Genellikle yapılan ayakların yükseklikler 200 cm, 250cm ile 300cm arasında değişmektedir.

Civatalı raf sistemlerinde yer alan civatalı raf tablalar arasındaki bağlantı cıvata ile somundan yapılmaktadır. Ayrıca kullanılacak olan civatalı raf sistemleri içinde yer alan ayaklar ile raf tablaların eloktrostatik toz boya uygulamasından geçmiş olması oldukça önemlidir. Civatalı raf sistemleri boyama uygulamasına alınmadan önce yağ alma ile pasivasyon uygulamalarının yapılması da büyük önem arz etmektedir. Bu işlemlerin yapılmadan bayama işlemlerinin gerçekleştirilmesi civatalı raf sistemleri içinde yer alan tüm parçaların çok kısa sürede paslanmasına neden olmaktadır.

Tümü