Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

AS/RS Otomatik Depolama Raf Sistemleri

20.01.2023
AS/RS Otomatik Depolama Raf Sistemleri

Ülkemizde ve dünyada kullanımı oldukça yaygınlaşan raf sistemleri sektöründe gün geçtikçe yeni gelişmeler yaşanmaktadır. Çoğunlukla tercih edilen raf sistemleri arasında ilk sıralar da AS/RS otomatik raf sistemleri yer almaktadır. AS/RS raf sistemleri bilgisayar sistemi ile kontrol edilebilen bir sistemdir. İngilizce açılımı Automated Storage and Retrieval System olarak bilinen bu kelime otomatik boşaltma ve depolama sistemi anlamına gelmektedir.

Bu raf sisteminde yükler bilgisayar yardımı ile depolanır, düzenlenir, boşaltılır ve siparişler toplanır. AS/RS otomatik raf sisteminin temelinde yüksek irtifa olarak bilinen depo rafları yer almaktadır. Otomatik yönetilebilen bu sistem sayesinde rafların yüksekliği 40mt’ye kadar kontrol edilebilmektedir. Depo alanında yer alan her nokta barkod ve sensör yardımı ile algılanır. Tabii ki bu tür çalışmaların yapılabilmesi için gerekli bilgilerin sistemde kayıtlı olması gerekir.

Bilgisayar kontrolünde gerçekleşen bu raf sisteminde alanları verimli kullanım da oldukça etkilidir. Çünkü depo alanında hızlı yerleşim ve boşaltım imkanı sağlayan bu raf sistemi böylece yetersiz depolama kelimesini tamamen ortadan kaldırmaktadır. Raf sisteminin tasarım aşamasında depo alanına göre istenilen boyutlar da tasarımı ayarlanabilir. Raf sistemlerinin çoğunda kullanıldığı gibi depolama işlemlerinde gereken durumlar da vinç kullanımı sağlanır. Raf sistemlerinin ayarlanabilmesinden dolayı ürünlerin büyük hacimli veya ağır olması hiç farketmeden depo alanında herhangi bir yaşanmıyor.

Gelişen teknoloji ile birlikte büyüyen raf sistemlerinde insan gücüne de ihtiyaç duyulmadığından dolayı depo hassasiyeti de yüksek seviyelerdedir. AS/RS raf sistemlerinin sağladığı bir diğer avantaj da sipariş hazırlanma süresinin oldukça kısalmasına yapmış olduğu etkidir. Yapmış olduğu bu katkı ile ürünler de yaşanılan hata oranı da ortadan kalkmaktadır. Bilgisayar yardımı ile ürünlerin stok kontrolü de hatasız bir şekilde gerçekleşmektedir.

Raf sistemleri sektöründe yılların deneyimine sahip bir firma olarak, profesyonel ekibimiz ile ihtiyacınız olan raf sistemi için sizlere kısa bir zaman içerisinde çözüm sunuyoruz.

Tümü