Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Arşiv Raf Sistemleri

03.07.2020
Arşiv Raf Sistemleri

Arşiv raf sistemleri genellikle ofislerde daha çok klasörlerin düzenli olarak yerleştirilmesi için çok fazla talep gören uygulamalar arasındadır. Raf sistemleri için seçilen modeller genellikle uygulamanın yapılacağı alan ofisin durumuna konumuna ve nasıl kullanılacağına göre değişiklik göstermektedir.

Arşiv raf sistemleri tüm ofisler için en temel ihtiyaçtır. Raf sistemleri uygulamalarına yerleştirilmekte olan klasörlerin alfabetik ve tabi ki de tarihe göre sıralanması oldukça önemlidir. Sıralama düzen arananın kolay bulunması ya da konulacak olan şeyin hemen yerleştirilmesi kısaca düzen için en gerekli ihtiyaç olan raf sistemleri düzenin diğer adıdır. Arşiv raf sistemleri uygulamaları talepleri genellikle ofisler için çok isteniyor olsa da belli bir süre saklanması gereken dosyaların uzun yıllar muhafaza edilebilmesi için kullanılan büyük arşiv odaları için düzenlenmektedir. Arşiv odalarında belli yıl aralıklarına sahip olan dosyaların belli olan tarih düzeninde sıralanması için klasörlerin uzunluğunda ve genişliğinde yapılan uygulamalardır.

Arşiv raf sistemleri için gelen talepler doğru şekilde değerlendirilmektedir. Öncelikle arşiv olarak seçilen alana keşif yapılır. Bu keşif sırasında arşiv yapılacak alanın büyüklüğü hesaplanır. Buna göre en ekonomik en düzenli şekilde uygun genişlikte ve maksimum raf sayısına sahip olan bir planlama yapılır. Bu plan doğrultusunda belirlenen özelliklere amaçlara göre kullanılabilecek en uygun malzemeler de belirlenir ve bu doğrultuda bir plan oluşturulur. Sonrasında uygulanan modelden seçilen malzemeye kadar her şey hesap edilerek çıkacak masraf belirlenir. Bu masrafın içinde genellikle malzeme ve işçilik masrafı olarak ortaya çıkar ve arşiv raf sistemleri tercih eden müşteriye sunulur.

Arşiv raf sistemleri kullanılacak alanların hem daha temiz hem daha düzenli olmasını sağladığı gibi aradığınızı kolayca bulabileceğinizden zamandan da çokça tasarruf oluşturulacağı tartışılmaz bir gerçektir. Arşiv raf sistemleri için yapacağınız anlaşma ile ortaya çıkacaktır. Ancak anlaşma sağlayacağınız firmanın itibarı verdiği güven işini her anlamda dört dörtlük yapması ve yapılan işin de uzun ömürlü olmasına garanti vermesi yapılacak masrafın girilecek zahmetin değmesine yardımcı olacaktır. Raf sistemleri firmaları seçimi bu nedenle oldukça önemlidir.

Tümü