Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Nedir Bu Raf Sistemleri?

01.05.2020
Nedir Bu Raf Sistemleri?

Raf sistemleri nedir? Raf sistemleri nerdeyse her yerde düzen estetik ve depolama açısından ortaya çıkan en temel ihtiyaçlar arasında yer almaktadır. Günümüzde ev iş nesri olursa olsun belli bir depolama ve bu depolama sırasında düzen de oluşturabilmek için en gerekli en temel ihtiyaçlar arasında yer almaktadır.

Raf sistemleri nedir? Bu tanımı öyle bir cümle ile anlatmak çok zorudur. Çünkü gerek yapım aşamasında kullanılan malzemeler olsun gerek şekli olsun ihtiyaca göre değişim gösteren uygulamalar arasında yer almaktadır. Çoğu iş yerlerinde çok eskilerde genellikle depolama alanları için çok fazla talep görmekteydi. Ancak zaman geçtikçe dekorasyon çeşitlilikleri arttıkça ihtiyaçlar daha da çoğaldıkça raf sistemleri daha çok çeşitlenmiş ve dekorasyon amaçlı olarak hem evlerde hem iş yerlerinde çok fazla talep gösterilmektedir. Aklımıza hep iş alanlarında kullanılıyormuş gibi gelen raf sistemleri için günümüzde evlerin salonlarında soyunma odalarında yatak odasında, banyoda, WC’de erzak odalarında oturma odalarında çok fazla görülmektedir.

Raf sistemleri nedir? Raf sistemleri kullanılacak alanlara ve isteklere göre tasarlanan kat kat raflardan oluşan bir uygulama sistemidir. Hangi raf sistemleri kullanılmalıdır? Sorusuna şöyle böyle diye net bir cevap asla verilemez. Çünkü raf sistemleri kullanılacak alana, istiflenecek eşyaya, uygulanacak alanlara göre değişiklik göstermektedir. Kullanılacak alanlara ve ihtiyaçlara göre raf sistemleri çeşitleri arasında en uygunun seçilmesi ile uygulanmaktadır. Ancak bu kadar çok çeşitlilik içinde kendi içinde belli başlı üç başlık altında incelenilmektedir. İşte raf sistemleri çeşitleri:

  • Civatalı raf sistemleri yük taşıma kapasitelerine göre 60 ile 100 kg arasında yük kapasitesi bulunan L profili ile oluşan ayaklar cıvata ve somon ile bağlantıları yapılan raf sistemleridir.
  • Hafif rack raf sistemleri hafif olan yükler için uygulanmaktadır. Her bir raf için maksimum taşıma kapasitesi 350 kg olara bilinmektedir. Bu çeşit raf sistemleri için kullanılan ayaklar kutu profilinden oluşmaktadır.
  • Ağır rack raf sistemleri: Paletli veya ağır paketli yükler için çok fazla tercih edilmektedir. Her bir raf için maksimum taşıma kapasitesi 2000 kg ve üzeri olarak ayarlanmaktadır.
Tümü