Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Market Raf Sistemleri

13.01.2023
Market Raf Sistemleri

Market raf sistemleri her reyona uygun bir şekilde tercih edilmelidir. Hırdavat reyonu, bijuteri reyonu, gıda reyonu vb. market raf sistemleri kullanım bakımından elverişli olmasına çok dikkat edilmelidir. Market raf sistemleri için dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ön kısımda ayaklarının bulunmaması ve market raflarının yekpare kullanılabilir olmasıdır. Market raf sistemleri tümüyle metalden yapılabileceği gibi yalnızca taşıyıcı konstrüksiyonu metalden olarak tasarlanıp raflar ile arka kısımları da ahşaptan yapılabilmektedir.

Market raf sistemleri özellikleri içinde taşıyıcı konstrüksiyonu L özelliğinde ve 30x50 mm kutu profil ayaklardan tasarlanabilmektedir. Kullanılan profil ayaklar üstüne raf konsolları oturtularak tek ya da çift taraflı kanallar ile market raf sistemleri uygulanabilmektedir. Tercihe göre değişiklik gösteren ayaklar market raf sistemlerinin başında ve sonunda olan ayaklar amaca uygun bir şekilde delikli ya da düz bir arka perde ile bağlanabilmektedir.

Market raf sistemleri kurulacak olan yerin mimari proje kapsamındaki yerleşime göre duvar üniteleri ile orta üniteler olmak üzere 2 bölüme ayrılmaktadır. Duvar üniteleri tek taraflı kullanılabilirken orta üniteler ise çift taraflı olarak kullanılabilmektedir. Market raf sistemleri yükseklikleri genel olarak 140 cm, 220 cm, 260 cm gibi değişebilen ölçülerle tasarlanabilmektedir. Bu durum her zaman markette bulunan yerleşim planına ve yüksekliğe göre değişiklik göstermekte ve planlama ve tasarım mimari yerleşim planına göre yapılmaktadır.

Market raf sistemleri için dikkat edilmesi gereken en önemli özellikler arasında en alt kısımda bulunan rafın derinliğidir. En alt kısımda bulunan rafın değişiklik gösteren derinlik üst kısımda bulunan rafların derinliğine göre her zaman 10 cm’den daha da geniş olmasına çok dikkat edilmelidir. Mesela en alt kısımda bulunan raf derinliği 50 cm olarak tasarlanmış ise üst kısımda bulunan raflar 40 cm olarak tasarlanmalıdır. Market raf sistemleri tasarlanırken raf sayısı 4, 5 ya da 6 raflı tasarımlar mekâna göre tercih edilebilmektedir. Ayrıca market raf sistemleri tercihe göre yapılabilecek olan şapka adı verilen bölümler ilave edilebilmektedir. Ancak şapka kısımların görsel bir şölen sunmaktan başka bir fonksiyonu yoktur.

Tümü