Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Depo Kurulumları için Raf Sistemleri

31.05.2019
Depo Kurulumları için Raf Sistemleri

Depo kurulumları için raf sistemleri uygulamaları dikkat edilmesi gereken en önemli faktördür. Depo kurulumları için gerekli olan tüm planlamaların en doğru şekilde tasarlanması bu alanların çok doğru ve verimli kullanılması için oldukça önemlidir. Kullanım amacına doğru şekilde cevap vermesi ve fonksiyonel bir kullanım sağlaması hangi sektör için olursa olsun çok önemli unsurlar olarak karşımıza çıkmaktadır.

Depo kurulumları için raf sistemleri planlamaları için profesyonel destek almak ve alana ve sektöre göre bir plan oluşturmak için seçilen firma da oldukça önemlidir. Aslında bu işin en temel koşulu doğru bir firma ile çalışabilmektir. Günümüzde raf sistemlerine duyulan ihtiyacın artması ile birlikte bu işi yapanların sayısı da artış göstermektedir. Bu artış maalesef işi bilenlerle bilmeyenlerin bir arada bulunduğu bir durum sergilemektedir. Tam bu noktada seçilen firmanın referansları yaptığı çalışmalar, sahip oldukları ekipler ve tabi ki iletişim sırasında da size verdiği güven bir bütünlük oluşturmaktadır. Bunun için gerekli ön çalışma araştırma ve doğru değerlendirme ile yapılmalıdır.

Depo kurulumları için raf sistemleri planlaması firma seçiminden sonra saha çalışması ile başlamaktadır. Depo alanlarının en doğru şekilde ölçülmesi ve doğru şekilde plan oluşturulması için depolanacak ürünler göz önünde bulundurularak ölçü alınması gerekmektedir. Burada depolanacak olan ürünlerin ebatları oldukça önemlidir. Burada önemli olan en büyük parçalar ile en küçük olan parçaların baz alınarak raf sistemleri için kurulacak rafların planlanmasıdır. Dolayısı ile de diğer parçaların kolaylıkla yerleştirilebilmesi çok rahat olacaktır. Bunun yanında bir de depolanacak olan ürünlerin en ağırına göre de ayarlama yapmak oldukça önemlidir. En ağır parçalar göz önünde bulundurulmalıdır. Bununla birlikte seçilecek raf sistemleri parçaları da bu ağırlıkları kaldırabilecek, güvenli çalışma alanları yaratılabilecektir.

Depo kurulumları için raf sistemleri planlamalarının en sağlıklı şekilde ortaya çıkarılabilmesi için işi ehillerine yaptırmak ve bu doğrultuda çalışmaları başlatmak gerekmektedir. Bununla birlikte raf sistemleri için yapılan her şey en doğru şekilde ortaya çıkacak ve uzun ömürlü bir kullanım sağlamsı ile birlikte verilen maddi manevi emek de yerini bulacaktır.

Tümü