Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Raf Sistemleri Bakım ve Denetim

18.03.2022
Raf Sistemleri Bakım ve Denetim

Raf sistemleri bakım ve denetim ayrıntıları güvenlik açısından büyük önem taşımaktadır. Çalışanların, depo alanlarındaki can güvenliğini korumak amacı ile belli aralıklarla ve ayrıntılı olarak yapılması gereken raf sistemleri ve denetim için rapor da tutulmaktadır. Raf sistemleri için belirlenen güvenli taşıma yükünün miktarı, her denetim ve bakımdan sonra güncellenen kapasite ile raf sistemleri ne kadar uygun olup olmadığı vs. mutlaka rapor edilmelidir. Bilinmesi gerekir ki raf sistemleri bakım ve denetim sonrasında bazı sistemler ve kapasiteler de değişmiş olabilmektedir.

Raf sistemleri bakım ve denetim sırasında özellikle durulması gereken noktalar raf sistemlerinin ayakları ve kenarında bulunan korumalarıdır. Bu kısımlar raf sistemleri bakım ve denetim sırasında herhangi bir arıza tespitinde mutlaka değiştirilmesi ve uygun şekilde yerleştirilerek rapor edilmesi oldukça önemli noktalardır. Bu bakım ve denetim sırasında belirlenecek bir diğer traversler ya da tava rafları denilen kısmın hasarlı olup olmadığıdır. Bu kısımlarda da belirlenecek ufacık bir hasar bile değişim gerektirmektedir. Ayrıca bu kısımların hasar görmesi demek raf sistemleri üzerine belirlenen ağırlıktan fazla yük konulması demektir ki bu durum çalışanların güvenliği için pek de uygun değildir.

Raf sistemleri bakım ve denetim sırasında pimlerin dikkatli bir şekilde kontrol edilmesi varsa bir eksiklik ya da hasar hemen müdahale edilmesi gerekmektedir. Raf sistemleri bakım ve denetim programı çerçevesinde günlük olarak da depo çalışanları tarafından gerçekleştirilmektedir. Herhangi bir hasar ya da problem güvenliği tehdit edeceğinden bu durumun hemen rapor edilmesi ve yönetiminde bilgilendirilmesi çabuk olmalıdır.

Raf sistemleri bakım ve denetim günlük rutinlerin dışında haftalık ile aylık olarak da yapılmalıdır. Bu kontroller sırasında belirlenen her hasarın rapor edilmesi ve hasarın oranına göre kırmızı ya da turuncu olarak risk durumuna göre belirlenir. Tüm bu denetimlerin dışından periyodik olarak yapılması gereken 6 ayda bir ile yılda bir denetim ve kontroller genel olarak 3 yada ya da 4 ayda bir olarak yapılmalı ve durum ne olursa olsun rapor edilmesi oldukça önemlidir.

Tümü